avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire

Buna ziua !
Vecinul meu, acum 2 ani,m-a rugat sa-i permit ridicarea unui gard de caramida,in locul gardului existent,care a fost construit in totalitate de mine,si terminata cu o luna inainte sa vina el cu cererea.Era un gard nou nout,estetic frumos,dar precizez ca vecinul s-a mutat dupa ce eu am terminat acest gard,si vroia sa-si inconjoare toata suprefete cu gard de caramida. Pentru gardul meu,eu nu am cerut nici un ban,si am hotarat sa-i dau aprobarea, astfel s-a apucat si pe fundatia mea,a construit acest gard de caramida,de 45 m. Toate bune si frumoase,pana intr-o zi cand,m-a dat in judecata,direct,fara a ma consulta,pentru faptul ca in luna noiembrie 2014,(vecinul locuieste in Irlanda,si are o videocamera montata pe mosia lui) cineva a scos videocamera din functiune pentru 3 zile, iar eu am mutat gardul de 2,5 m x 45 m, cu 1 m inspre el.Am inceput judecata,iar el intre timp (dupa jumatate de an de judecata),si-a dat seama ca nu am mutat defapt tot gardul (45 m),ci numai 7-9 m din el.Nu are nici un martor,nici logica nu- l ajutat,(cum sa darami si sa reconstruiesti un gard de 45 m in noiembrie, in 3 zile,cu fundatie cu tot) . Intre timp am adus un topograf (nu judiciar,inca nu am ajuns acolo) pentru linistea mea,iar acesta mi-a confirmat ca de fapt el este la mine cu gardul,cu 30 cm. Acum vrea sa ne impacam,dar inca nu este pe deplin convins cs nu am comis fapta,si cu nerusinare imi cere sa-i dau tot pamantul de sub gard lui.Am cheltuit o groaza de bani pe un neadevar,vis al lui,iar daca ma impac cu el,pierd si cheltuielile de judecata,daca aducem topografi,mai platesc si pe ei,trebuie intabulat din nou terenurile,deci numai pierderi si pierderi.Ce sa fac? Cum pot recupera din banii cheltuiti pe o nechibzuinta omeneasca,fara sa fiu vinovat? Sa continui procesul,sa nu fiu de acord cu impacarea pana nu-mi plateste banii de judecata? Sunt in sah !!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:01, 21 Aprilie 2016
In ce consta intelegerea. daca reclamantul renunta la proces puttei cere cheltuieli de judecata. Daca incheiati o tranzactie si efectuati si o expertiza , atunci termenii tranzactiei ii discutati de la inceput cu avocatii .
Maine am proces,au tras toti de timp,si trebuie sa dau un raspuns daca vreau intelegere sau nu. Azi i-am trimis vecinului un email, (fiindca cum va spuneam traieste in Irlanda)cu cerintele mele,specificand faptul ca vreau banii cheltuiti inapoi,fiindca e nedrept ce se intampla. Daca maine judecatorul hotareste o expertiza topo,dupa expertiza nu pot cere cheltuielile inapoi, in cazul in care am dreptate ? Nu asi semna nici o intelegere,numai in cazul in care asi fi despagubit. Se poate? Azi am trimis cerintele mele si probabil el si-a anuntat si avocatul. In caz contrar asi relua judecata. Nu vreau altceva decat banii care i-am investit in prostia lui.
In ce consta intelegerea? In nimic. Dupa ce abereaza ca i-am furat pamantul,acum doreste (cu toate ca gardul este pe teritoriul meu,e drept,asta o spun fara expertiza judecatoreasca,ci dupa masuratori topo platite de mine,dar cu parafa topografului,sa ii dau si pamantul de sub gard,(binenteles impreuna cu pamantul deja existent la el) si sa raman si cu paguba procesului.Deci,defapt nu e nici o intelegere,dar am zis ,pentru linistea amandurora sa vina odata expertii si dupa sa negociem. Se poate? Multumesc anticipat !
Se poate orice dacă va înțelegeți.
Dacă nu va înțelegeți nici măcar parțial nu va rămâne decât sa va judecați și sa îl oblige instanta la cheltuieli de judecata dacă pierde procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate numi hartuire? DORUSTA DORUSTA Un vecin mi-a deschis primul dosar civil ca i-am adus la cunostinta ca intre gardul lui de peste 50 de ani si tarusii mei batuti de topograf, exista o fasie de ... (vezi toată discuția)
Gard facut pe proprietatea vecinului din greseala? marian_81 marian_81 Buna ziua, am facut un gard dupa ce terenul a fost parcelat, .erau semne pe parcela mea, dar ca sa fiu sigur am mai facut o masurare cadastrala care a ... (vezi toată discuția)
Edificare gard despartitor marinar72 marinar72 Vecinul meu vrea sa ridice un gard despartitor de ciment intre propritatile noastre, in locul celui existent din plasa de sîrmă (aproape cazut la pămant). ... (vezi toată discuția)