avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUPERFICIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUPERFICIE

Buna ziua!
Am cumparat o casa de locuit cu o curte de 965 m2.Casa este proprietate iar terenul este cu superficie,drepturi care mi s-au transferat de la fostul proprietar.
Fostul proprietar a obtinut dreptul de superficie asupra terenului cu titlul gratuit de la o anume persoana,care persoana,ulterior,a parcelat terenul in 3 suprafete egale si le-a vandut.
Noii proprietari vor sa-si ingradeasca suprafetele,sa-si delimiteze drum de acces ,toate prin curtea si mica mea livada,sa-mi demoleze un foisor,cotetele de gaini,poarta etc
INTREBARE Au acest drept?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CIPRIANVASILACHE , utilizator 17:54, 19 Aprilie 2016
Dreptul de superficie priveste doar terenul de sub constructie .Trebuie sa solicitati un drum de acces.daca in actul de proprietate scrie altceva, mergeti la un cabinet de avocatura la o consultatie.
Superficia este dreptul de a avea sau a edifica o constructie pe terenul altuia,deasupra ori in subsolul acelui teren,asupra caruia superficiarul dobandeste un drept de folosinta.Daca sunteti titularul unui drept de superficie, acest drept trebuie sa va fie respectat.Conform art.696(1) NCC"Actiunea confesorie de superficie poate fi intentata impotriva oricarei persoane care impiedica exercitarea dreptului,chiar si a proprietarului terenului "Ca atare, formulati actiune confesorie impotriva celui care va impiedica exercitarea dreptului de superficie.
Am superficie pe intrega suprafata de 965m2,curte si gradina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa rial dorintanase2005 dorintanase2005 Buna ziua, In anul 1998 pe LEGEA 112, am achizitionat si platit integral de la RIAL un apartament,intr-o casa cu o curte comuna.Acum se dovedeste ca terenul ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie mihai09 mihai09 sunt proprietarul unui teren pe care este edificata o constructie de alta persoana pe baza unui contract de superficie asupra terenului. pot vinde acest teren, ... (vezi toată discuția)
Casa pe terenul mamei mihaelamariaana mihaelamariaana Doi frati si-au construit cate o casa in curtea mamei lor cu acordul verbal al acesteia in urma cu aproximativ cinci ani.Primul cu autorizatie pe numele mamei ... (vezi toată discuția)