avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa RIAL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa RIAL

Buna ziua,
In anul 1998 pe LEGEA 112, am achizitionat si platit integral de la RIAL un apartament,intr-o casa cu o curte comuna.Acum se dovedeste ca terenul de sub aceasta casa era al altcuiva.
Rugamintea mea,este sa-mi indicati ce pasi sa fac pentru a recupera banii dati pe acesta apartament de la RIAL,avand in vedere ca nu doresc sa achizitionez terenul de la proprietar.
Multumesc mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2015
dorintanase2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: dorintanase2005 , utilizator 12:48, 2 Noiembrie 2015
Asupra terenului dvs. aveti un drept de superificie conform art.693(1)NCC"Superficia este dreptul de a avea sau de a edifica o constructie pe terenul altuia,deasupra ori in subsolul acelui teren,asupra caruia superficiarul dobandeste un drept de folosinta".Dreptul dvs. de superficie poate fi aparat prin actiunea confesorie de superficie conform art.696 NCC, intentata chiar si asupra proprietarului terenului care impiedica libera folosinta a terenului.
Va multumesc mult pentru raspuns
La dreptul de superficiu,nu pot intabula aceasta casa.Eu nu locuiesc in ea si de aceea doresc sa solicit daune de la RIAL pentru ca nu o pot vinde.
Va rog indicati-mi ce am de facut contra RIAL.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Superficie CIPRIANVASILACHE CIPRIANVASILACHE Buna ziua! Am cumparat o casa de locuit cu o curte de 965 m2.Casa este proprietate iar terenul este cu superficie,drepturi care mi s-au transferat de la ... (vezi toată discuția)
Casa pe terenul mamei mihaelamariaana mihaelamariaana Doi frati si-au construit cate o casa in curtea mamei lor cu acordul verbal al acesteia in urma cu aproximativ cinci ani.Primul cu autorizatie pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Proceduri proces drept civil aelemarac aelemarac Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari: 1. Ca o sentinta (civil, fond) sa devina definitiva trebuie sa treaca 30 zile ... (vezi toată discuția)