avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Activitate neimpozabila
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Activitate neimpozabila

Buna ziua
Sunt unic actionar la o societate comerciala cu activitate impozabila. Vreau sa demarez o activitate neimpozabila, cresterea albinelor. Pentru adaugarea unui nou obiect de activitate, Registrul Comertului imi percepe un tarif considerabil.
Intrebarile mele sunt:
- Cum se diferentiaza in contabilitate activitatea impozabila de cea neimpozabila, in cazul in care desfasor noua activitate pe societatea existenta?
- Ce alternativa as avea pentru a desfasura noua activitate(PFA,II..), in conditiile in care sunt unic actionar la societatea existenta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Just Consulting , Consultant fiscal 13:51, 20 Aprilie 2016
Buna ziua,
1) activitatile pot fi delimitate in contabilitate pe baza de conturi analitice distincte, astfel, veniturile si cheltuielile aferente activitatii neimpozabile pot fi inregistrate distinct pe conturi analitice special create doar pentru acest gen de activitate; alternativ se poate tine evidenta distinct extracontabil (fise/situatii), iar pe baza acesteia se intocmesc declaratiile de venit (obligatoriu pastrati o copie a evidentei separarii veniturilor la dosarul fiscal al firmei);
2) activitatea de crestere a albinelor desfasurata de PFA: este impozabila cu 16% (venit agricol), daca aveti in vedere cresterea a mai mult de 75 familii de albine (sub 75 familii albine venitul este neimpozabil).
In general, nu am identificat vreo interdictie ca asociatul unui SRL cu unic asociat sa isi poata infiinta si un PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere al copilului si venituri din agricultura mmv79 mmv79 buna ziua. Sotia mea este angajata,a nascut si indeplineste conditiile pt a beneficia de concediul de crestere al copilului incepind cu jum lui martie ... (vezi toată discuția)
Pfa apicultor-contributii de asigurări sociale Trantorul Trantorul Ca si PFA cu venituri din activitati agricole (cresterea albinelor, cu un nr de familii de 70) ce sunt neimpozabile netrecand peste limita de 75 de familii, ... (vezi toată discuția)
Rezerve legale anairam_unid anairam_unid Rezervele legale se calculeaza in fiecare an ?In ce luna se inregistreaza in decembrie sau in ianuarie aceste rezerve?Care este nota contabila 129=1061 apoi se ... (vezi toată discuția)