avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate pentru cetateni straini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate pentru cetateni straini

Sunt casatorita de 5 ani cu un cetatean strain din Iordania.Am cumparat o casa in Romania si vreau sa aflu daca pot trece proprietatea pe nulele lui si al meu.
Sotul nu are viza de rezident in Romania si nu locuim in tara doar vizitam o data pe an.
Multumesc mult de sfat.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:56, 11 August 2009
Daca ati cumparat casa in timp ce erati casatorita, casa apartine in egala masura si sotului , chiar daca in acte figurati doar dvs.
daca imobilul este cumparat in timpul casatoriei, nu are relevanta daca in acte este trecut doar unuld intre dvs.
fiind dobandit in timpul casatoriei acest imobil intra in comunitatea de bunuri a sotilor , proprietari fiind in egala masura si dvs si sotul dvs .
Fiind un bun cumparat in timpul casatoriei nu are importanta daca in acet figurati numai dvs sau si sotul deoarece , in ca de partaj , acel bun se imparte egal!
Insa , pentru a-i satisface orgoliul masculin , la urmatoarea tranzactie notariala puteti sa treceti in acte si numele sotului , adica ...cumpara X casatorita cu Y!=D>
O precizare. Cetăţean iordanian fiind, soţul poate dobîndi teren în proprietate doar în condiţiile prevăzute de Legea nr. 312 din 2005, art.6.

In schimb poate dobîndi dreptul de proprietate asupra construcţiilor.

Regimul matrimonial depinde de legea aplicabilă acelui regim în conformitate cu L.105 din 1992 privind dreptul internaţional privat român, nefiind obligatoriu regimul comunităţii de bunuri

ART. 20
Relatiile personale si patrimoniale dintre soti sint supuse legii nationale comune, iar in cazul in care au cetatenii deosebite, sint supuse legii domiciliului lor comun.
Legea nationala comuna sau legea domiciliului comun al sotilor continua sa reglementeze efectele casatoriei in cazul in care unul dintre ei isi schimba, dupa caz, cetatenia sau domiciliul.
In lipsa de cetatenie comuna sau de domiciliu comun, relatiile personale sau patrimoniale dintre soti sint supuse legii statului pe teritoriul caruia au ori au avut resedinta comuna sau cu care intretin in comun cele mai strinse legaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un cetatean strain,casatorit cu o romanca sa cumpere o propietate in romania? liliana redai liliana redai Prietena mea cetatean roman este casatorita la ambasada Romaniei din Italia cu un cetatean din Bangladesh,de 2 ani. Domnul in cauza locuieste in Italia de ... (vezi toată discuția)
Cum se anuleaza o casatorie oficializata in maurititus Costi78 Costi78 M-am casatorit in Muritius cu se poate anula casatoria oficializata acolo? Inafara de Mautitius nu am inregistrat-o niciude (vezi toată discuția)
Càsàtorie in franta gafton viorel gafton viorel Am dublà cetàtànie si am fost càsàtorit .Pentru a mà recàsàtori in Franta ce fel de acte sunt ... (vezi toată discuția)