Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in acest caz. Un cetatean european cu arma letala detinuta legal, inscrisa in documentele de trecere la frontiera,cu invitatie nominala legala de la o asociatie de vanatoare din Romania participa la acea partida de vanatoare.Invitatia era pt intervalul 10-17 decembrie .Dar mai participa si la o alta partida in data de 19-invitatia expirata.Se face un control la toti membri vanatori si la cetateanul strain i se ridica arma in baza art169 cod procedura penala.I se da o dovada olografa ,fara un proces verbal si i se promite rezolvarea situatiei.Au trecut 6 luni si nu a primit nimic.Intrebarea mea este:in ce temei legal i s-a retinut arma?este infractiune faptul ca a participat la o vanatoare cu o invitatie expirata?care este temeiul legal.Legea armelor si munitiilor,normele metodologice nu m-au lamurit.Si ce demersuri se pot face pt a afla macar stadiul cercetarilor ?Multumesc mult.
Nu trebuie sa va uitati in "legea armelor si munitiilor", mai degraba in regulamentul de autorizare a vanatorii si legea cinegetica. Personal nu le-am citit dar participarea la vanatoare fara a avea autorizatie imi suna a braconaj cinegetic. Cred ca ar trebui sa luati legatura cu un avocat care sa se deplaseze la politie sa se informeze de stadiul cercetarilor.