avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Invitatie nominala de participare la vanatoare, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Invitatie nominala de participare la vanatoare, expirata

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in acest caz. Un cetatean european cu arma letala detinuta legal, inscrisa in documentele de trecere la frontiera,cu invitatie nominala legala de la o asociatie de vanatoare din Romania participa la acea partida de vanatoare.Invitatia era pt intervalul 10-17 decembrie .Dar mai participa si la o alta partida in data de 19-invitatia expirata.Se face un control la toti membri vanatori si la cetateanul strain i se ridica arma in baza art169 cod procedura penala.I se da o dovada olografa ,fara un proces verbal si i se promite rezolvarea situatiei.Au trecut 6 luni si nu a primit nimic.Intrebarea mea este:in ce temei legal i s-a retinut arma?este infractiune faptul ca a participat la o vanatoare cu o invitatie expirata?care este temeiul legal.Legea armelor si munitiilor,normele metodologice nu m-au lamurit.Si ce demersuri se pot face pt a afla macar stadiul cercetarilor ?Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 13:48, 20 Aprilie 2016
Nu trebuie sa va uitati in "legea armelor si munitiilor", mai degraba in regulamentul de autorizare a vanatorii si legea cinegetica. Personal nu le-am citit dar participarea la vanatoare fara a avea autorizatie imi suna a braconaj cinegetic. Cred ca ar trebui sa luati legatura cu un avocat care sa se deplaseze la politie sa se informeze de stadiul cercetarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine permisul de port arma daca am amenzi neplatite ? Bogdan88 Bogdan88 Pot obtine permisul de port arma ( arme neletale ) daca am amenzi contraventionale neplatite ? Am 800 lei de plata - 4 amenzi a 200 lei fiecare pentru ... (vezi toată discuția)
Braconaj : da sau nu ? Adrian Constantin Adrian Constantin speta : Vanator autorizat, se deplaseaza- fara autorizatie-, la orele 20.40 (intra la noapte ?) cu arma scoasa din toc ,montata , munitie artizanala asupra sa ... (vezi toată discuția)
Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)