avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renuntare la apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Renuntare la apel

Buna seara,

Se poate sa renunt la apelul facut daca partea adversa a facut apel incident? Cum se face renuntarea si ce efecte are?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 14:15, 21 Aprilie 2016
Puteti sa renuntati fie judecata in calea de atac a apelului conform art.406(5)NCPC fie, la dreptul pretins in instanta de apel conf.art.409 NCPC.Conf.art.472(2)NCPC"Daca apelantul principal isi retrage apelulsau daca acesta este respins ca tardiv,ca inadmisibil ori pentru alte motive care nu implica cercetarea fondului,apelul incident prevazut la alin.(1) ramane fara efect."
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel infobubu infobubu Am un litigiu pe rol, amn cistigat in fond si eu nu am facut apel, cel cu care ma judec a facut apel eu pot sa mai cer la apel altceva fata de ce am cistigat ... (vezi toată discuția)
Pot folosi, in favoarea mea, apelul paratului? Lissa1 Lissa1 Intr-un dosar civil, eu sunt reclamanta. In urma hotararii, de care sunt foarte nemultumita, paratul a declarat apel. Eu nu mai am resurse financiare sa fac ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru apel incident ContSters359348 ContSters359348 Doresc sa depun un apel incident . Ca si motiv ar fi interpretarea gresita a unor probe ca si consecinta vreau sa cer trimiterea catre rejudecare . Ce taxa de ... (vezi toată discuția)