avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara fara venit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara fara venit

sotia are din prima casatorie un copil care a fost incredintat tatalui deci ii plateste pensie alimentara cu mine are al doilea copil vreau sa stiu daca este obligata sa plateasca si ce consecinte ar avea in czul in care nu mai plateste pensia alimentara mentionez ca a fost in prenatal care a incetat in urma cu 3luni si deocamdata nu poate sa munceasca deci nu are nici un venit si nici un bun pe numele ei iar eu lucrez cu minim pe economie
În momentul de față există o hotărâre judecătorească pentru pensie de întreținere în favoarea primului copil? La data stabilirii acelei pensii era născut copilul din a 2-a căsătorie?
nu
Nu, ce ?
Sa ceara reducerea pensiei in instanta , sa plateasca 1/6 din salariul minim pe ec. E obligata sa plateasca, da, pt ca si acel copil e tot al ei si ii datoreaza intretinere.
Are probleme medicale, de ce nu poate munci?
Legal, ambii copii trebuie sa manance indiferent de situatia baneasca a parintilor, acestia fiind cumva obligati sa le asigure mancare, casa etc.
In momentul in care copilul nu mai are nevoie de acestea de la parintii sai (ca are venituri, ca munceste etc.) atunci parintele poate sa nu i le mai asigure. Pana atunci, trebuie gasite cai sa i le puna la dispozitie. Daca nu in bani, in natura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am avut un proces prin care am câștigat tutela copilului ... SabinaElena21 SabinaElena21 Buna ziua Am avut un proces prin care am câștigat tutela copilului ,tatăl fiind obligat la plătirea pensiei alimentare , acesta luând maternalul ,acum ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara luizananu@yahoo.ro luizananu@yahoo.ro buna ziua! nepoata mea este in plasament familial iar statul imi da suma de 600 lei , mama este decedata, tatal lucreaza in strainatate. Prin plasament ... (vezi toată discuția)
Ingrijire copil vs pensie alimentara ankalupu ankalupu am un copil dintr o fosta casaatorie caruia ii platesc pensie alimentara i mai am si un copil de 1an,si 8 luni pentru care vreau sa intru in ingrijire copil o ... (vezi toată discuția)