avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza Contract vanzare Apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza Contract vanzare Apartament

Buna ziua,

Vand un apartament si in forma propusa de contract de Notar apare urmatoarea clauza:
"Potrivit art. 2386 al.1 Cod civil, eu, Vânzătorul beneficiez de o ipotecă legală pentru restul de preţ rămas neachitat, dar declar pe proprie răspundere, cunoscând prevederile art. 326 Cod penal privind falsul în declarații, că renunţ în mod expres la acest beneficiu, conform art. 2428 lit. c. Cod civil."

Cumparatorul urmeaza sa imi achite o parte de bani cash iar "restul" cu un credit prima casa. Inteleg ca banca imi va vira mie banii direct, nu cumparatorului. Totusi nu inteleg de ce ar trebui eu sa renunt la beneficiul ipotecii legale pentru restul de pret ramas neachitat. Oricum daca cumparatorul si evident banca sunt de buna credinta ipoteca se radieaza la momentul achitarii pretului.

Ma puteti ajuta sa inteleg poate mai bine formularea de mai sus.

Multumesc.
Nu erati obligat sa renuntati,contractul reprezinta vointa partilor, daca nu erati de acord nu trebuia sa semnati.
Multumesc pentru raspuns, nu am semnat inca:) . daca aveti vreo idee ce ar putea urmari o asemenea clauza as fi foarte bucuros sa aflu , Multumesc!
Intrebati la banca cumparatorului, sunt costuri mai mari si unele banci limiteaza clauzele cu inscriere in CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contract vanzare cumparare CelestialRay CelestialRay Salut! Sunt pe cale sa semnez un contract de vanzare/cumparare pentru o casa si am dat de urmatorul paragraf care nu stiu ce inseamna: \"Vânzătorii declară ... (vezi toată discuția)
Antecontract cu clauze abuzive? Miky0225 Miky0225 Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament, am achitat rezervarea si ar trebui sa semnez antecontractul pentru a mi se analiza dosarul de creditare ipotecara ... (vezi toată discuția)
Privilegiul vanzatorului, imobil prima casa trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Imobil ce urmeaza a fi vandut prin prima casa. Notarul spune ca : \\"vanzatorul trebuie sa renunte expres la privilegiul vanzatorului, caci altfel ... (vezi toată discuția)