avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza contract vanzare cumparare

Salut! Sunt pe cale sa semnez un contract de vanzare/cumparare pentru o casa si am dat de urmatorul paragraf care nu stiu ce inseamna:
"Vânzătorii declară că renunţă la beneficiul înscrierii ipotecii legale reale imobiliare prevăzut de art.2386 Cod Civil, sau altă inscripţie ipotecară, pentru restul de preţ rămas neachitat."
Imi poate explica cineva ce se vrea a spune prin asta mai exact?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:38, 14 Februarie 2023
Dumneavoastra sunteti vanzator si daca semnati cu aceasta clauza riscati sa ramaneti fara diferenta de pret neachitat. Cumparatorul putand vinde intre timp catre o alta persoana. Eliminati clauza din contract daca sunteti vanzator. Daca sunteti cumparator atunci e ok
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dati dvs detalii inainte, cine sunteti, ce rest ramane de platit etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contract vanzare apartament Vartgoth Vartgoth Buna ziua, Vand un apartament si in forma propusa de contract de Notar apare urmatoarea clauza: \"Potrivit art. 2386 al.1 Cod civil, eu, Vânzătorul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare roxana75 roxana75 Buna ziua, Urmeaza sa semnez un contract privind vanzarea unui apartament iar in draftul de contract transmis de notar am intalnit urmatorul paragraf:\" Eu, ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare prima casa(privilegiul vanzatorului) Catala Catala Buna ziua, Va rog sa-mi comunicati in ce masura ne putem proteja, in calitate de vanzatori in cadrul unui contract de vanzare-cumparare prin Prima Casa in ... (vezi toată discuția)