avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare

Buna ziua,
Urmeaza sa semnez un contract privind vanzarea unui apartament iar in draftul de contract transmis de notar am intalnit urmatorul paragraf:" Eu, x, declar pe proprie raspundere ca renunt in mod expres, conform art 37, alin 6 din legea nr. 7/1996 a cadastrului si a publicitatii imobiliare, cu modificarile si completarile ulterioare, la beneficiul inscrierii din oficiu in cartea funciara a dreptului de ipoteca legala, prevazuta de art 2386, pct 1, Cod Civil, asupra imobilului vandut, pentru garantarea platii pretului neachitat, imi asum toate consecintgele juridice ale acestei renuntari, fiind in cunostinta de cauza in ceea ce priveste inopozabilitatea fata de terti a acestui drept, urmare a renuntarii mele la beneficiul inscrierii ipotecii legale din oficiu si insist la autentificarea inscrisului in aceste conditii."
Va rog sa ma lamuriti care este intelesul acestui paragraf si care sunt implicatiile.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Art. 2386 cod civil Vartgoth Vartgoth Salut , Vreau sa vand un apartamanet si in Draftul de precontract Notarul a pus si fraza urmatoare : \"În acelaşi timp, Promitentul Cumpărător are ... (vezi toată discuția)
Clauza contract vanzare cumparare CelestialRay CelestialRay Salut! Sunt pe cale sa semnez un contract de vanzare/cumparare pentru o casa si am dat de urmatorul paragraf care nu stiu ce inseamna: \"Vânzătorii declară ... (vezi toată discuția)
Ipoteca legala goplanet goplanet După definiţia dată de Codul Civil, ipoteca este un drept real asupra imobilelor afectate la plata unei obligaţii (art. 1746 Cod Civil). Orice sarcină ... (vezi toată discuția)