avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectare contract de rezervare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectare contract de rezervare apartament

Am incheiat un contract de rezervare al unei garsoniere in 15 iulie 2015 in calitate de promitent cumparator si am achitat in aceeasi zi 500 de euro cu titlu de avans.
Suma de 17.500 de euro urma sa se achite la autentificarea antecontractului in data de 15.08.2015, se specifica in contractul de rezervare, iar
iar restul sumei de 8000 de euro la autentificarea contractului de vanzare cumparare.
Din cauza exclusiva a vanzatorului promitent s-a amanat constructia blocului de apartamente unde urma sa-mi achizitionez garsoniera.
Zilele acestea am fost anuntat ca blocul se va ridica si pretul de vanzare nu mai este cel din contractul de rezervare ci marit cu 5000 de euro.
Mentionez ca nu am vrut sa renunt la garsoniera datorita zonei bune langa metrou si a pretului stabilit la acea data de 15.08.2015 de 26.000 euro.
Este legal ce face dezvoltatorul?
Ce se intampla daca nu convenim pentru noul pret cerut de dezvoltator?
Eu nu am de unde sa mai aduc 5000 de euro
Multumesc mult. Astept un raspuns va rog frumos.
Cel mai recent răspuns: jojo2 , utilizator 12:40, 21 Aprilie 2016
Trebuie sa vedeti clauzele din contractul de rezervare, ar fi trebuit sa cereti in contractul de rezervare ca pretul de vanzare sa fie ferm.In mod firesc daca s-a modificat pretul unilateral ar trebui sa va restituie 500 euro, repet,trebuie sa vedeti clauzele contr.de rezervare.
scrie ca imi va restitui dublul sumei avansului platit
pretul imobilului este de 26000 euro si in paranteze scrie in litere
Chair daca scrie suma si in litere nu scrie ca pretul este ferm.Dati dezvoltatorul in judecata conform art.1.544 NCC., cereti rezolutiunea contractului si dublul sumei platite.
Cel mai mult ma interesa garsoniera sa o cumpar ca pentru asta am rezervat-o si am convenit un pret. Eu nu mai am 5000 de euro ca plata era cash in 2 transe. Ne se poate pastra pretul convenit initial? trebuia sa scrie expres FERM in dreptul pretului?
Va multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2016
jojo2, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de rezervare ptr vanzare apartament la pret stabilit cu plata unui avans - e valabil juridic? Alo2016 Alo2016 Vrem sa vindem o garsoniera. Agentia imobiliara ne-a gasit cumparator si insista sa incheiam cu cumparatorul (semneaza si agentul imobiliar) un Act de ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Antecontract imobiliar andreearuxi andreearuxi Buna seara ... As dori daca se poate un sfat. Intentionez achizitionarea unui imobil (garsoniera). Aceasta este in valoare de 26.000 euro, dar pt ca se achita ... (vezi toată discuția)