avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Act de rezervare ptr vanzare apartament la pret ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Act de rezervare ptr vanzare apartament la pret stabilit cu plata unui avans - e valabil juridic?

Vrem sa vindem o garsoniera.
Agentia imobiliara ne-a gasit cumparator si insista sa incheiam cu cumparatorul (semneaza si agentul imobiliar) un Act de rezervare ptr vanzarea garsonierei la pretul convenit (verbal) peste circa 3 saptamini cand sunt gata actele care lipsesc la dosar. Daca ne razgindim sa mai vindem la pretul stabilit ar trebui sa inapoiem cumparatorului avansul platit noua plus o penalitate egala cu avansul incasat de la el in contul pretului final.
Initial cumparatorul trebuia sa ne plateasca un avans de circa 2000 euro in numerar sau in cont, intre timp insa nu mai e dispus sa dea ptr Rezervarea garsonierei decat 500 euro ca avans zicand ca Actul de rezervare nu are valoare juridica nefiind autentificat de vreun notar.
Noua nu ne trebuie nicio Rezervare, noi vrem sa vindem garsoniera la pretul stabilit. Mie imi aduce a speculatie financiara - eu nu vrea nici sa pierd nici sa castig pe seama nimanui, eu vreau sa vindem garsoniera la pretul convenit.
Ce valoare juridica are acest Act de rezervare?
E obligat prin lege vanzatorul (eu si sotia) sa incheie vreun act de rezervare cu cumparatorul?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:34, 4 Aprilie 2017
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa mergeti la un notar dar va sfatuiesc sa cititi si textul din: [ link extern ] / .
Studiati si prevederile art. Art. 1544 Cod Civil
Arvuna confirmatorie
(1) Dacă, la momentul încheierii contractului, o parte dă celeilalte, cu titlu de arvună, o sumă de bani sau alte bunuri fungibile, în caz de executare arvuna trebuie imputată asupra prestaţiei datorate sau, după caz, restituită.
(2) Dacă partea care a dat arvuna nu execută obligaţia fără justificare, cealaltă parte poate declara rezoluţiunea contractului, reţinând arvuna. Atunci când neexecutarea provine de la partea care a primit arvuna, cealaltă parte poate declara rezoluţiunea contractului şi poate cere dublul acesteia.
(3) Creditorul obligaţiei neexecutate poate însă opta pentru executare sau pentru rezoluţiunea contractului şi repararea prejudiciului potrivit dreptului comun.
Stabiliti ulterior care este cea mai corecta atitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă ,,declarația părților prin care se renunță la caracterul de arvună al tuturor sumelor de bani achitate cu titlul de avans''? Carolynn Carolynn Ce înseamnă declarația părților prin care se renunța la caracterul de arvună al tuturor sumelor de bani achitate cu titlul de avans (vezi toată discuția)
Nerestituire avans pentru auto second hand Matrix 1122 Matrix 1122 Buna ziua, Daca eu,persoana fizica am primit un avans tot de la o persoana fizica (transfer bancar) pentru masina de 2000 lei fara niciun act,fara niciun ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare, renuntare capacitate capacitate Buna ziua, Am incheiat o Promisiune de vanzare in septembrie 2013, data incheieri contranctului de vanzare- cumparare a imobilului este decembrie 2014.Care ... (vezi toată discuția)