avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună - concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună - concediu de crestere copil

Sunt însărcinată în prima lună și vream sa știu dacă beneficiez de concediu de maternitate,am avut o Intreprindere individuală pana în septembrie 2015 și momentan nu muncesc dar vreau sa ma angajez de luna asta pana în momentul când o sa nasc.Beneficiez de concediu de maternitate? Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:16, 22 Aprilie 2016
1. Inseamna ca veti naste dupa 1 iulie cand va intra in vigoare Legea 66/2016 de modificare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

2. Conform acestei legi veti putea beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnziatia aferenta daca in cele 24 de luni premergatoare nasterii copilului aveti 12 luni de venituri din salarii sau din activitati independente.

3. Veti beneficia si de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) daca va veti angaja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal roxelia roxelia Buna seara A o nelamurire cu priire la urmatorul fapt: M-am angajat la firma la care lucrez pe data de 15 iunie 2015.Intre timp am ramas insarcinata si ar ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, crestere a copilului NAndreeaM NAndreeaM Buna ziua! Sunt profesor titular din 2009, dar momentan in concediu fara plata pana la 31august 2013 . Sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Informatie despre postnatal anuta123 anuta123 Buna seara as dori sa va intreb cat trebuie sa ai lucrat in campul muncii ca sa poti beneficia de postnatal , exp eu am lucrat din iulie pana pe 20 decembrie ... (vezi toată discuția)