avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu postnatal

Buna seara
A o nelamurire cu priire la urmatorul fapt:
M-am angajat la firma la care lucrez pe data de 15 iunie 2015.Intre timp am ramas insarcinata si ar trebui sa nasc undeva intre 20 mai-7 iunie.Intrebara mea e simpla:voi beneficia de indemnizatia de crestere copil?prenatalul e considerat vechime?dar postnatalul? Tin sa precizez ca anterior de aceasta data 15 iunie nu am lucrat si nici somaj nu am luat.Multumesc:sorry:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:39, 25 Februarie 2016
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. - Deoarece copilul se va naste in mai sau iunie 2016 cele 12 luni eligibile sunt iunie (iulie) 2015 - mai (iunie) 2016.
- Fata de cele prezentate de dvs. reiese ca veti putea beneficia de CCC si indemnizatia aferenta.

3. Cum am spus si la pct.1 perioada de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) este asimilata perioadei de obtinere de venituri din salarii si este eligibila pentru a beneficia de CCC si indemnziatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatie crestere copil ciocolata09 ciocolata09 Daca am lucrat din iunie 2014 pana in februarie 2015 apoi am faut pauza si am iceput iar in 11.05.2015 pana in 01.07.2015 apoi din 09.07.2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestere copil - legea noua 2016 Marry_C Marry_C Buna ziua! Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in luna decembrie. La sfarsitul lunii mai, dupa ce angajatorul a aflat de sarcina, mi-a incheiat contractul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului Catalina-voicu11 Catalina-voicu11 Buna ziua. Lucrez cu contract de munca din septembrie 2014, iar in luna august 2015 angajatorul urmeaza sa imi inceteze contractul (doar o luna) . Pentru a ... (vezi toată discuția)