Acum un an si jumatate a fost infiintata o poprire pe salariu , trimisa de un birou de executori judecatoresti, in baza unei hotarari judecatoresti.Baza o constituie un contract de credit de nevoi personale la banca X. La data de 15.03.2015 aveam o suma de plata actualizata de 79000 ron, creanta datorata .Am cerut o actualizare si am primit-o astazi : dupa 13 luni de plata a 1324 ron pe luna , creanta datorata este 80100 ron.Tot din aceasta actualizare , trimisa de biroul executoresc, aflu ca in data de 21.09.2015 s-a cesionat creanta catre firma Y IFN.Banuiesc ca este legal ca aceasta creanta sa fie cesionata, chiar si dupa infiintarea popririi, dar intrebarea mea este , calculul creantei datorate , dobanzi , penalitati , debit , se fac dupa contractul de credit initial sau dupa bunul plac al cesionarului ? Am sanse sa castig o diminuare a creantei in instanta ?
Doar dacă în contractul de credit sunt clauze abuzive, aveți șanse în contestație.
Dacă ceea ce se reține din poprire este mai puțin decât dobânda și penalitățile curse pe perioada de o lună de zile, este normal să crească debitul pe care îl aveți.
Datorați dobândă și penalități până la achitarea integrală.
multumesc pentru raspuns, dar, daca , legal dobanzile si penalitatile pot depasi suma de 1324 ron pe luna , suma virata de angajator in baza popririi, eu , ce alternative am ?
ori sa muncesc toata viata la negru , la fel si copiii mei , ori sa las la o parte patriotismul si sa plec in alta tara cu familia si sa uit de Romania !?...
repet : in 13.03.2015 creanta datorata 79200 ron , 15.04.2016 , creanta datorata 80100 ron.
in aceasta perioada am platit 17200 ron.
multumesc
Cesiune creante
discover
Situatie : tert popritul unui debitor plateste in conturile indicate de executor o parte din bani ,repr valoarea fact scadente la acel moment si la cateva ... (vezi toată discuția)