avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Copil adoptat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Copil adoptat

Buna ziua,
In luna aprilie 2016 instanta mi-a incredintat spre adoptie un baietel de 2 ani. Acum ne aflam in situatia de preadoptie. In perioada iulie - august vom avea infatisarea definitiva la tribunal. Am vazut ca legea pentru indemnizatia pentru cresterea copilului adoptat intra in vigoare in august. In aceste conditii as putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului adoptat ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 22 Aprilie 2016
Nu veti putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului decat dupa finalizarea procedurii adoptiei, adica dupa ramanerea definitiva a hotararii de adoptie.
Legea la care va referiti nu are nicio legatura cu indemnizatia pentru cresterea copilului.

Din august, salariaţii vor putea să ceară intrarea în concediul de acomodare atunci când vor solicita adoptarea unui copil, conform Legii nr. 57/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, precum şi a altor acte normative, ce a apărut astăzi în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 283.

Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu acomodare Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Buna, In legatura cu noul concediu de acomodare, (Legea nr. 57/2016), pentru parintii care adopta un copil, ma puteti lamuri? Avem un articol in Codul ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca? Viovas Viovas Buna ziua! O salariata a firmei a primit acceptul pentru adoptia unui copil si doreste suspendarea contractului de munca. Imi puteti spjune unde se prevede ... (vezi toată discuția)
Buna! poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de ... Wfl9 Wfl9 Buna! Poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de indemnizatie(veniturile fiind din salariu) sotul meu care a infiat-o pe fiica mea( rezultata ... (vezi toată discuția)