avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal bebe 2 imediat dupa iesirea din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal bebe 2 imediat dupa iesirea din c.c.c. bebe 1

Buna ziua,

Pana in data de 07.04.2016 am fost in concediu de crestere a copilului pt. primul copil, am ramas insarcinata cu bebe 2 in timpul c.c.c. si deoarece ma incadram, am intrat direct in concediu prenatal din ziua urmatoare terminarii c.c.c. pt bebe 1.

Nu am fost nici o zi la servici intre cele 2 concedii.

Cum mi se va calcula concediul prenatal curent, avand in vedere ca in ultimii 2 ani am primit indemnizatie de crestere a copilului? Se ia in calcul salariul pe care l.am avut inainte de a intra in cei 2 ani de c.c.c.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:20, 22 Aprilie 2016
1. Se va lua in calcul indemnizatia pentru CCC1.

2. Pentru aceasta veti aduce adeverinta de venituri de la AJPIS, cea care v-a platit indemnizatia pentru CCC1.
iar calculul prenatalului va fi:

85% x indemnizatia ccc1 , adica 85% din 1200 lei din care se scade 99 lei contributia la casa de asigurari?

Sa inteleg ca pe un rationament asemnataor se merge si la calculul c.c.c. bebe2, se ia media veniturilor din ultimele 12 luni (10 luni ccc bebe1 + 2 luni prenatal bebe 2) inmultit cu 85% ?
Da, ati inteles corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cic al 2-lea copil carmenlazar carmenlazar Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un copil care in 16.07.2015 va implini 2 ani. M-am intors la serviciu in 12.06.2015. Urmeaza sa nasc al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil Cristina_Alex Cristina_Alex Daca actualul concediu de crestere copil se termina pe 13 decembrie (atunci ar trebui sa ma intorc la munca) si urmeaza sa nasc al doilea copil pe 30 ianuarie, ... (vezi toată discuția)