avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj in urma divortului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj in urma divortului

buna ziua.
am un apartament luat cu prima casa(creditul fiind pe numele meu) cu fostul sot .intrebarea mea este daca fostul sot moare si partajul nu este facut cine ramane cu apartamentul?.mentionez ca nu avem copii
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:20, 23 Aprilie 2016
Buna ziua,
Inteleg ca apartamentul este jumatate jumatate cu sotul de care, sunteti divortata legal.
La partea de mostenire a lui (daca decedeaza) vor veni ascendentii (parintii) si colateralii privilegiati (fratii si surorile).
multumesc..dar daca el lasa scris ca eu beneficiez dupa decesul lui de apartament pot avea probleme de judecata cu rudele?
Da, intrucat ascendentii si colateralii privilegiati sunt mostenitori rezervatari.
Prin testament fostul va poate lasa doar o cotitate disponibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima ... larahau larahau Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima casa (inca activ) cu asigurare platita. Sunt casatorit de 6 ani fara copii. In caz de deces al ... (vezi toată discuția)