avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare bloc - chestiuni care mi se par dubioase
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare bloc - chestiuni care mi se par dubioase

Blocul unde locuiesc - un bloc de 7 scari - se reabiliteaza, cf. OUG 18/2009. Constructorul a venit deja si si-a instalat schelele la 3 dintre scari (la mine inca nu). Problemele sunt dupa cum urmeaza:
1) nu s-a facut adunare generala pentru a se discuta chestiunea, responsabilii de scara au mers din usa in usa cu o lista pe care puteai semna "da" sau "nu" (adica vrei sau nu vrei sa se faca reabilitarea). Asta s-a intamplat in zilele de 16-17-18 martie (pe 21 lista trebuia trimisa la primarie, banuiesc ca la coordonatorul local).
2) pe data de 18 aprilie a aparut anunt cum ca se demareaza lucrarile, chiar in ziua respectiva - de fapt, schelele au inceput sa fie ridicate pe data de 19
3) eu lucrand acasa nu am vazut decat vineri 15 aprilie un individ care facea fotografii si am banuit ca este cel care se ocupa de expertiza tehnica sau de auditul energetic. In rest, nu a venit nimeni sa se uite la nimic.
4) Acum s-a anuntat o sedinta pentru luni 25 aprilie la 18.30, unde va participa si dirigintele de santier, cu subiect evident reabilitarea.
Intrebari:
1) este posibil ca lucrurile sa se deruleze atat de rapid, la o luna sa se rezolve tot? (adica, semnarea contractului de mandat, acordarea lucrarii, efectuarea expertizei tehnice si a auditului energetic, pentru a se face ulterior planul de interventie si devizele aferente lucrarii? Mie mi se pare ca nu.
2) majoritatea scarilor sunt deja izolate termic, exista una la care un singur ap. nu are izolatie (din 15 cate sunt pe scara), iar alta are doar 2 ap neizolate. Din ce stiu nu a venit nimeni din partea firmei care a luat contractul sa faca o analiza energetica a lucrarilor deja facute (care sigur s-au facut de catre o firma, toate scara arata la fel, nu e ca si cand fiecare si-a facut pe cont propriu...), poate ca nu mai e nevoie sa se darame ce este deja facut. Se merge oare pe ideea ca ce e facut prin definitie nu e bun? trebuie dat jos tot si luat de la capat? (in acest si costurile vor fi mai mari, datorita lucrarilor de desfiintare a izolatiei existente). Daca nu era nimic, intelegeam, dar asa nu erau obligati sa vina sa faca o estimare?
3) am dreptul (si daca da, in temeiul carei legi) sa cer la sedinta de luni sa vad si eu hotararea asociatiei de a intra in programul de reabilitare, contractul de mandat, expertiza tehnica si auditul energetic, in baza carora s-a emis autorizatia de contructie? Mentioneaz ca locuiesc in acest bloc din ianuarie 2014 si nu am vazut niciodata la avizier sau pe usa vreun convocator la vreo sedinta, nici macar cele obligatorii legii 230/2007, din primul trimestru al anului.
Multumesc anticipat.
Locuiti in sectorul 3 ?
eugarizan a scris:

Locuiti in sectorul 3 ?

Pare stilul lui negoita.Oricum ajunge la 'beciul domnesc'.Ce mai conteaza o ilegalitate in plus.

@maud - Potrivit art.10 din legea 230/2007 " Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia." .
Documentele invocate de Dvs. sunt copy/paste de la un bloc la altul...
Da, in sectorul 3, zona Liviu Rebreanu.
Si eu locuiesc in s3 si din cate am vazut au bagat viteza in ultimele luni, de prin septembrie au bagat la anvelopat aproape toata zona Diham, nu conta ca ploua.
Blocul nostru este singurul la care inca nu au s-a ajuns, cele din jur au fost finalizate, probabil suntem mai urati sau nu s-a cazut la pace cu privire la comision. Mie sila de astfel de primari.
Doar este nevoie de "sustinere financiara" pentru campania electorala.;)

Moda la asociatii este sa nu existe documente justificative, adica INCRIMINATOARE.adunari generale din primul trimestru...buget de venituri si cheltuieli, bla, bla...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2016
courvoisier, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 158/2011privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte dodo2009 dodo2009 \"Art. 27^1 Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatia de proprietari just_me26 just_me26 buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari deci 40 apartamente, in data de 15 iunie 2011 ni s-a spus de catre sefa de scara ca s-a vorbit cu o ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica bloc 7 scari maud maud Asociatia de proprietari din care fac parte a primit de la primarie avizul pentru strangere de semnaturi in vederea reabilitarii cf OUG 18/2009. Majoritatea ... (vezi toată discuția)