Blocul unde locuiesc - un bloc de 7 scari - se reabiliteaza, cf. OUG 18/2009. Constructorul a venit deja si si-a instalat schelele la 3 dintre scari (la mine inca nu). Problemele sunt dupa cum urmeaza:
1) nu s-a facut adunare generala pentru a se discuta chestiunea, responsabilii de scara au mers din usa in usa cu o lista pe care puteai semna "da" sau "nu" (adica vrei sau nu vrei sa se faca reabilitarea). Asta s-a intamplat in zilele de 16-17-18 martie (pe 21 lista trebuia trimisa la primarie, banuiesc ca la coordonatorul local).
2) pe data de 18 aprilie a aparut anunt cum ca se demareaza lucrarile, chiar in ziua respectiva - de fapt, schelele au inceput sa fie ridicate pe data de 19
3) eu lucrand acasa nu am vazut decat vineri 15 aprilie un individ care facea fotografii si am banuit ca este cel care se ocupa de expertiza tehnica sau de auditul energetic. In rest, nu a venit nimeni sa se uite la nimic.
4) Acum s-a anuntat o sedinta pentru luni 25 aprilie la 18.30, unde va participa si dirigintele de santier, cu subiect evident reabilitarea.
Intrebari:
1) este posibil ca lucrurile sa se deruleze atat de rapid, la o luna sa se rezolve tot? (adica, semnarea contractului de mandat, acordarea lucrarii, efectuarea expertizei tehnice si a auditului energetic, pentru a se face ulterior planul de interventie si devizele aferente lucrarii? Mie mi se pare ca nu.
2) majoritatea scarilor sunt deja izolate termic, exista una la care un singur ap. nu are izolatie (din 15 cate sunt pe scara), iar alta are doar 2 ap neizolate. Din ce stiu nu a venit nimeni din partea firmei care a luat contractul sa faca o analiza energetica a lucrarilor deja facute (care sigur s-au facut de catre o firma, toate scara arata la fel, nu e ca si cand fiecare si-a facut pe cont propriu...), poate ca nu mai e nevoie sa se darame ce este deja facut. Se merge oare pe ideea ca ce e facut prin definitie nu e bun? trebuie dat jos tot si luat de la capat? (in acest si costurile vor fi mai mari, datorita lucrarilor de desfiintare a izolatiei existente). Daca nu era nimic, intelegeam, dar asa nu erau obligati sa vina sa faca o estimare?
3) am dreptul (si daca da, in temeiul carei legi) sa cer la sedinta de luni sa vad si eu hotararea asociatiei de a intra in programul de reabilitare, contractul de mandat, expertiza tehnica si auditul energetic, in baza carora s-a emis autorizatia de contructie? Mentioneaz ca locuiesc in acest bloc din ianuarie 2014 si nu am vazut niciodata la avizier sau pe usa vreun convocator la vreo sedinta, nici macar cele obligatorii legii 230/2007, din primul trimestru al anului.
Multumesc anticipat.
Va rog studiati O.G.nr.18/2009 si Ordinul nr. 163/2009 - norme de aplicare a acestei ordonante sau Ordinul 540/2009 .si veti observa cate documente trebuiesc .
Si la blocul unde locuiesc a inceput din luna Noiembrie reabilitarea , suntem la sfarsitul lunii Aprilie si au facut ceva pe terasa care in urma unei ploi un vecin a patit ce nu trebuia , adica i a fost inundat apartamentul .
Am solicitat serviciului din Primarie unele amanunte legat de reabilitare si imi raspunde ca a trimis asociatiei un CD cu aceasta , iar cei din asociatie raspund ca nu au asa ceva .
Parerea mea este ca in viitor v a fi ceva care nici nu doresc sa ma mai gandesc , am vazut un bloc de vis a vis cum se lucreaza , la termopane daca doresti plasa , trebuie sa o platesti si altele .
In concluzie , daca doresti amanunte esti pasat de colo colo pana te lasi pagubas .
De aceea intreb : nu este obligatoriu respectarea acelei ordonante si ordinele de aplicare unde apar o sumedenie de anexe ( vreo 15 ) ?
Maud- Ati primit toata documentatia, acum sa ne comunicati daca este cineva interesat sa va coopteze in echipa care va urmari din partea asociatiei realizarea lucrarilor ca la carte.