avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Plafon numerar la plata dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Plafon numerar la plata dividende

Buna ziua,
Am si eu doua intrebari:
1. Din cate am citit in articolele dvs. din casa se pot plati cash dividende in valoare maxima de 10000 de lei pe zi de persoana si fara fragmentare pentru sume mai mari. In cazul in care am de retras din firma dividende in valoare de 40000 de lei, pot retrage cate 10000 de lei pe zi in zile diferite din casa?
2. Spre finalul anului 2015 am tot facut retrageri de numerar din contul firmei prin bancomate, pentru cheltuieli personale, sperand ca imediat dupa depunerea bilantului sa imi pot face decontul integral pentru incasarea dividendelor din casa. Asta doar pe hartie, acesti bani neregasindu-se fizic in casa, eu find unicul actionar al societatii. Care ar fi suma maxima pentru care, in cazul unui control, nu as plati amenda, ci mi s-ar impune doar plata impozitului pentru suma care nu se regaseste cash in casa? Sau ce alta varianta as avea ca sa ajung cu casa pe zero?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 09:19, 28 Aprilie 2016
1. Puteti retrage cate 10.000 lei in zile diferite. Puteti retrage cu cardul de la bancomat cate 15.000 lei pe zi, facand o cerere de majorare plafon la ghiseul bancii respective.
2. Faceti transfer pe un cont personal al dvs. cu specificatia "plata dividende".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card maitairina maitairina Buna ziua. Ieri am mers la agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala unde am facut o cerere ca alocatia copiiilor sa intre pe card. Daca pe cerere an ... (vezi toată discuția)
Dividende costicul costicul Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat? (vezi toată discuția)
Reg.casa bubby bubby Buna , am o factura de 15.000 lei de la cabinet individual , va rog sa-mi spuneti daca pot plati cu numerar suma de 10000 lei intr-o zi . multumesc (vezi toată discuția)