avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Amiabila completata gresit
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Amiabila completata gresit

Buna ziua,

Am avut un accident minor in care oglinda stanga a fost sparta si aripa stanga a fost putin zgariata.
Vina a fost a celuilalt conducator auto, dar pentru ca nu am mai avut nici un accident pana acum nu am stiut cum sa procedez si am facut amiabila.
Problema este ca am plecat de la locul accidentului ca sa luam amiabila si nu mai stiam exact benzile de mers, iar celalalt conducator spunea ca sunt toate de mers inainte. Nu era asa, el a mers inainte de pe banda de stanga si a luat oglinda.
In amiabila, pentru ca nu stiam cum au fost benzile am trecut ca toate merg inainte si ca am fost eu vinovat. Evident si schita a fost facuta gresit.
Asta se intampla vineri dimineata.
Sambata am trecut pe la intersectia cu pricina si se dovedeste ca banda pe care era el era de stanga si ca el a fost vinovat de producerea accidentului.

Intrebarea mea este se poate face ceva in cazul acesta sa imi recuperez dauna de la asiguratorul celuilalt avand in vedere declaratia amiabila facuta de mine cum ca sunt vinovat?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 20:02, 27 Aprilie 2016
Asiguratorul are dreptul de a face investigatii proprii cu privire la producerea accidentului. Va observa ca situatia declarata nu corespunde cu cea reala si va respinge dosarul de la plata. In asemenea situatie va trebui sa incercati rezolvarea litigiului pe cale amiabila, iar daca nu reusiti ultima solutie este instanta de judecata.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc pentru raspuns, pe viitor o sa stiu ca trebuie neaparat chemata politia pentru a constata tot corect :)
Politia nu vine pentru o oglinda sparta. Daca sunati sa ii chemati, va intreaba daca sunt victime, si daca nu sunt, si masinile sunt deplasabile, va invita la ei
Pe viitor solutia e sa invatati codul rutier si cum
sa conduceti. Atunci nu veti mai avea dificultati in a face schita accidentului si a sti ce trebuie mentionat in schita si declaratie astfel incat sa reiasa, in mod clar si fara echivoc, ce s-a intamplat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident usor Razvan006 Razvan006 Buna ziua As avea nevoie de o parere de specialist cu privire la vinovatul intr-un accident usor in care am fost implicat. Eram incadrat pe banda de stanga ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda auto zavastin zavastin Buna ziua, Am fost amendat de Politie pentru ca mi-am pastrat banda! Intr-o intersectie eram incadrat pentru a face stanga (de pe banda de stanga), iar ... (vezi toată discuția)
Contestaþie la încadrarea de neacordare prioritate andreis87 andreis87 Sunt nou pe acest forum si am o intrebare care nu imi da pace. Zilele trecute am avut un accident, sa intamplat in felul urmator: Am iesit din curtea unui ... (vezi toată discuția)