avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare privata supermarket folosita ca targ de masini
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare privata supermarket folosita ca targ de masini

Buna ziua,
Sunt managerul unui supermarket cu parcare privata de 50 locuri.
Sunt exasperat de samsarii de masini care practic si-au facut targ de masinii in parcarea noastra.
Cum ii pot indeparta, sau cum ar trebuii sa sune o plangere formulata la politie.
Exista o incadrare a faptei lor? Practic ei desfasoara o activitate comerciala netaxabila.
Va urez o zi cat mai frumoasa si astept orice fel de sugestie.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:13, 28 Aprilie 2016
Bariera provoaca un sentiment de conditionare si scade numarul de clienti.
O sa fac maine plangere la politie si o sa revin cu un raspuns.
Atata timp cat exista o perioada gratuita de 2 ore in care clientii isi pot face cumparaturile, parerea mea este ca dimpotriva bariera ar trebui sa provoace un sentiment de siguranta.

Mie cel putin nu imi creeaza un sentiment de conditionare atata timp cat stiu ca masina este supravegheata in parcare.

Dar fiecare client interpreteaza in felul lui.

Bariera poate fi considerata o conditionare la o trecere de cale ferata si nu la accesul intr-o parcare, indiferent ca este a unui magazin saau a unui ansamblu rezidential.

Daca puneti un panou cu "Masina dvs. este in siguranta in parcarea noastra" va garantez ca clientii nu se vor mai simti conditionati si nu vor mai ocoli supermarketul.

Depinde cum este prezentata situatia, puteti pune si un panou cu "targ gratuit de masini" si atunci puteti considera ca clientii va ocolesc din motive obiective! :)
cyan a scris:

Exista vreo statitistica privind pierderile?:hm:

Cea mai buna dovada ca existenta barierelor reprezinta un disconfort evident pentru clienti,o demonstreaza faptul ca parte din unitatile comerciale care au avut bariere de acces -la un interval de timp le-au dezafectat
Doar nu va ganditi ca pompierii, smurdul sau politia vor face coada la bariera!! :tooth:

Radeti,dv dar barierele sunt actionate numai pe baza de tichet-indiferent de vehiculul care se doreste de introdus
Pai daca ii ia foc magazinul dl manager nu o sa astepte sa vina pompierii sa apese pe buton sa se ridice bariera!

Sunt situatii si situatii
Dv ati incercat vreo data sa contactati managerul unei unitati comerciale ?
Cunosc situatie in care in zona parcare unitate comerciala prevazuta cu bariere de acces,un vehicul stationat a luat foc din cauza ca a fost lovit de un sofer neatent
Clientii prezenti in parcarea unitatii comerciale initial au solicitat implicarea unitatii de paza si ai angajatilor unitatii comerciale care impasibili au raspuns ca daca au nevoie sa sune la 112,ei nu se implica ca nu este masina lor
A fost solicitata interventia pompierilor prin apel la serviciul de urgenta 112,au venit pompierii care au pierdut minute bune pana cand au depasit zona barierei,masina respectiva "s-a parpolit" o leaca cam de tot de i-au ars si anvelopele
Cand a aparut proprietarul si a aflat,a vazut "bucuria" a suferit si el un mic infarct cardiac.
Pentru recuperare prejudiciu dauna totala,a ajuns in instanta si a fost implicata si responsabilitatea managerului unitatii comerciale
"Pompierii au pierdut minute bune pana cand au depasit bariera" !!
Carea a fost motivul? Nu incapea masina, pompierul sofer nu stia cum sa treaca de bariera??
Adica pare penibil sa nu fi putut trece de o bariera atata timp cat operatiunea dureaza maximum 10 secunde si daca impingi masina!
Iar cazul cred ca este singular, nu am auzit de incendii in parcarile magazinelor.
Daca bariera nu este o solutie atunci poate este contractarea unui serviciu de paza, parcarea este destul de mare, nu stim daca este un supermarket dintr-un lant cunoscut gen Ldl, Pny, sau Prf. Majoritatea supermarketurilor au servicii de paza contractate.
@constantinv
La supermarketuri exista bariere ,exemplu Kaufland Cluj Napoca - srt. Fabricii 12
[ link extern ]
Discutati problema clientilor cu cei de acolo ,inclusiv ce a determinat montarea barierelor .

Alte discuții în legătură

Parcare centru comercial dragoshz dragoshz Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: In incinta magazinului kaufland exista o parcare cu acces liber( nu exista bariere). In baza carui temei ... (vezi toată discuția)
Blocare roata de catre firma de paza supermarket gabone88 gabone88 Buna ziua, am si eu urmatoarea speta. Acum 2 zile am mers cu masina pana la centrul comercial Carrefour Orhideea. Fiind zi de sarbatoare si foarte aglomerat ... (vezi toată discuția)
Acces scara blocului-dreptul de stationare cu masina in fata scarii pentru o perioada limitata mariusc78 mariusc78 Buna ziua, Locuiesc pe Soseaua Iancului,la nr.9 unde singura cale de acces in scara blocului este la strada exact pe Soseaua Iancului.Nu exista cale de acces ... (vezi toată discuția)