avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de mandat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de mandat

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca o persoana aflata in concediul pentru cresterea copilului poate ocupa functia de presedinte al unei asociatii de proprietari si poate primii salariu in aceasta perioada de doi ani?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rufytza , utilizator 21:35, 24 Aprilie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate ocupa acea functie.

Exista posibilitatea de a realiza venituri supuse impozitului pe venit pe durata CCC, si anume:

OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art.16
...
(3)Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe din urmatoarele situatii:
...
c) realizeaza venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic.

In prezent, indicatorul social de referinta (ISR), in vigoare, are valoarea de 500 lei.

Prin urmare, in timp ce se afla in CCC o persoana poate realiza venituri de maxim 3.000 lei intr-un an calendaristic.
Mulţumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere pfa ,af sau ii in concediu pentru crestere copil stefy_scumpa stefy_scumpa buna ziua, ma aflu in concediu pentru cresterea copilului si as dori sa infintez un pf ,af sau ii pentru a ma ocupa de decoratiuni nunti botezuri cum pot ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate pfa- concediu de crestere copil adinamaria88 adinamaria88 Buna ziua. Urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii martie anul acesta. Eu pe langa Pfa am si contract de munca, unde momentan am intrat in prenatal. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Dosar ccc pe rol.ai posibilitatea de a te angaja? Marius Vladut Marius Vladut Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva detalii. Am dosarul de indemnizatie crestere copil inregistrat in noiembrie 2015 insa pana acum nu am ... (vezi toată discuția)