avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum imi decad tatal din drepturile parintesti?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum imi decad tatal din drepturile parintesti?

Buna ziua,
Am 26 de ani. mama mea a decedat de mai bine de 10 ani, eu fiind inca minora atunci.
Parintii mei au divortat inainte sa ma nasc eu si tatal nu s-a ocupat un moment de atributiile parintesti. la momentul decesului, bunicii din partea mamei m-au luat in plasament.
tatal natural nu a mai platit pensie alimentara sau sa acorde atentie in orice fel din 1997 (aveam 8 ani).
Nu mai am frati decat o sora vitrega dupa tata rezultata dintr`o alta casatorie.
Mama mea a fost singura la parinti.
Bunica mea a decedat recent, ramanand eu cu bunicul meu in varsta de 83 de ani. nu dorim sub nici o forma ca in cazul in care se intampla ceva cu noi, toate agonisirile de o viata a bunicilor mei sa ajunga la acest om lipsit de suflet.

Va rog din suflet sa imi spuneti daca este posibil sa il decat din drepturi. trebuie sa existe o cale.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adela88 , utilizator 00:24, 27 Aprilie 2016
Nu trebuie a il decati din niciun drept deoarece tatal nu va beneficia de nimic din partea parintilor sotiei (bunicilor dvs) intrucat sunt divortati.

Nici sora vitrega nu are niciun drept la bunurile bunicilor ci doar la bunurile tatalui.

In schimb dvs. aveti drept la bunurile tatalui dvs. dupa decesul acestuia!:)

Numai in cazul in care la decesul mamei ar mai fi fost casatoriti sau nu ar fi fost divortati ci doar despartiti fara acte ar fi beneficiat de o cota de 1/4 din bunurile sotiei.

Toata averea bunicilor va revine daca acestia nu mai au si alti copii, frati sau surori ai mamei.
Intreb in ideea in care as deceda si eu. eu nu am mostenitori in momentul de fata.
As dona tot unor case de batrani, centre de plasament sau prietenilor mei dar sa NU ajunga pe mana lui in cazul in care eu nu mai sunt.
Miss_Bastet a scris:
... nu dorim sub nici o forma ca in cazul in care se intampla ceva cu noi, ...

Daca prin pronumele "noi" va includeti si pe dvs (persoana in varsta de 26 de ani),
intr-adevar daca dvs. decedati, tatal vine la mostenirea dvs. (tatal dvs fiind rezervatar, exista posibilitatea legala sa il dezmosteniti, pentru jumatate din cat i s-ar fi cuvenit legal).

Daca decesul dvs. (doamne fereste) iese din calcul, este valabil ce a scris @cyan.

P.s. am scris inainte de postarea dvs., insa se pare ca am anticipat corect. Ma rog, este sumbra ipoteza, dar nu imposibila.
Solutia ar fi, un testament cu legat in favoarea cui vreti dvs.
Ultima modificare: Duminică, 24 Aprilie 2016
trandafir2, moderator
da. Doamne fereste.
Va rog fiti amabil si indicati`mi la ce fel de birou de avocatura sa apelez sa fiu sigura ca imi poate onora cererea.
Un birou notarial, dupa preferinta.

Alte discuții în legătură

Mostenire cypry cypry Tatal meu a decedat inainte de a ma naste eu, mama mea nu era casatorita cu el cand a survenit decesul. Dupa nasterea mea eu am pastrat numele de familie (de ... (vezi toată discuția)
Ajutor- succesiune complicata Roxana341 Roxana341 Buna ziua, Am intampinat probleme cu o succesiune mai complicata si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Situatia este urmatoarea, Bunicii din ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu daca tatal de al 2 are drept la casa bunicilor mamei mele rost rost am o casa care a fost a bunicilor care au decedat si la rand a decedat si copilul lor adica mama iar eu am ramas in casa cu tatal de-al 2 vreau sa stiu daca si ... (vezi toată discuția)