avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare taxa de timbru dupa admiterea contestatiei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare taxa de timbru dupa admiterea contestatiei la executare

Buna ziua,

Luna aceasta am castigat doua contestatii la executari silite initiate de kruk, anulandu-se toate actele de executare. Hotararile nu sunt definitive, kruk avand drept de apel 10 zile de la comunicare.

Dupa ce hotararile vor deveni definitive, cum pot sa imi recuperez taxele de timbru? Conform OUG 80/2013 ar trebui sa depun o cerere la judecatorie si sa ridic banii de la primaria din comuna, unde am achitat initial.

La primul dosar, nu specifica nimic in comunicare, despre cheltuieli de judecata.

La al 2-lea dosar specifica: Obliga intimata la plata ....... reprezentand taxa judiciara de timbru si taxa copiere dosar de executare silita. Asta inseamna ca nu mai pot recupera banii prin primarie, ci trebuie sa ii iau de la kruk?
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2016
m_m, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:06, 2 Noiembrie 2016
Da, trebuie sa luati banii de la KRUK conf.hotararii si art.453(1) NCPC.
ce motive ati invocat? Ati fost reprezentat de un avocat?
Ne-a ajutat cineva sa facem contestatia. Motivul a simplu: prescrierea dreptului de a cere executare silita (au trecut 5 ani de la cumpararea creditelor de catre kruk).

Am inteles ca intai trebuie sa astept redactarea si comunicarea, apoi sa astept sa treaca zilele de apel, sa devina definitiva. Dupa ce devine definitiva, cum ma duc sa iau banii de la kruk?
Faceti cerere la instanta ptr.eliberare hotarare cu mentiunea ca este definitiva si mergeti apoi la un executor ptr.punere in executare daca kruk refuza executarea de bunavoie.
Am inteles. Dupa ce voi avea rezolutia in scris de la instanta ca este definitiva, cum procedez inainte de a cere executarea lui kruk? Poate sunt amabili si returneaza taxa. Merg la sediul lor cu o cerere de returnare a banilor la care anexez hotararea judecatoreasca?

Alte discuții în legătură

Întoarcerea executării silite pe cale separată. am câștigat ... marian19 marian19 Întoarcerea executării silite pe cale separată. Am câștigat in instanță întoarcerea executării, legalizat hotărârea ca neapelata și acum nu mai ... (vezi toată discuția)
Cum devine definitiva o hotarare? m_m m_m Buna ziua, Am castigat doua contestatii la executare silita, cu termen de 10 zile de apel de la comunicare. A trecut o luna de la comunicare, am sunat ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si cheltuielile de judecata Narcisa_ Narcisa_ Impotriva unei amenzi contraventionale se face contestatie, iar pe langa contestatie trebuie achitata si o suma de bani pt taxa judiciara. Daca ... (vezi toată discuția)