avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... amenda contraventionala si cheltuielile de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

amenda contraventionala si cheltuielile de judecata

Impotriva unei amenzi contraventionale se face contestatie, iar pe langa contestatie trebuie achitata si o suma de bani pt taxa judiciara.
Daca contestatia in anulare a amenzii contraventionala va fi admisa, daca judecatorul respinge amenda data de politist, cheltuielile de judecata (taxa judiciara si alte cheltuieli) cum se recupereaza?

Trebuie ca in contestatie impotriva amenzii contraventionale sa solicit ca cheltuielile de judecata sa fie platita de IPJ? Iar apoi IPJ imi va achita si banii dati pe taxa judiciara?
Solicitați instantei să oblige IPJ la plata cheltuielilor de judecată reprezentând taxa judiciară de timbru, onorariu avocat, etc...( art. 453 Cpr.civ.).
În situația în care instanța va admite plângerea dvs. și va obliga IPJ la plata cheltuielilor de judecată, iar hotărârea rămâne astfel definitivă, dvs. trebuie să puneți în executare acea hotărâre pentru recuperarea cheltuielilor.
dolimp a scris:

În situația în care instanța va admite plângerea dvs. și va obliga IPJ la plata cheltuielilor de judecată, iar hotărârea rămâne astfel definitivă, dvs. trebuie să puneți în executare acea hotărâre pentru recuperarea cheltuielilor.


Cum se procedeaza cu executarea de recuperare a cheltuielilor judiciare? (Am vazut birouri de executor judecatoresc, dar eu niciodata nu am avut de-a face cu executarea de recuperare a cheltuielilor judiciare).

In cazul acesta cum sa procedez?
Legalizați hotărârea rămasă definitivă și mergeți cu ea la un executor judecătoresc pentru punerea în executare. Informații suplimentare cu privire la procedura de executare silită le veți primi de la executorul judecătoresc.
Cred ca intai ar trebui sa va concentrati pe castigarea contestatiei si apoi sa va ganditi cum o sa recuperati cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obținerea sumei de bani stabilite prin hotărâre judecătorească juliaeva juliaeva Bună seara! Inspectoratul de Poliție Județeană este obligată prin Hotărâre judecătorească la plata către petent a unei sume de bani, reprezentând ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la politia rutiera Livia Costescu Livia Costescu Am castigat un proces impotriva Politiei Rutiere. Solutia irevocabila arata in felul urmator: “Admite plangerea contraventionala formulata de petentul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare silita carabela_anca carabela_anca Avem un client care ne-a furnizat un cec fara acoperire. Pentru declansarea procedurii de executare silita a acestuia, firma noastra a apelat la un avocat. S-a ... (vezi toată discuția)