avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Obținerea sumei de bani stabilite prin Hotărâre ...
Discuție deschisă în Executare silită

Obținerea sumei de bani stabilite prin Hotărâre judecătorească

Bună seara!
Inspectoratul de Poliție Județeană este obligată prin Hotărâre judecătorească la plata către petent a unei sume de bani, reprezentând cheltuieli de judecată-taxă judiciară de timbru. Care este procedura de urmat pentru a și primi acești bani?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:36, 9 Aprilie 2021

Buna ziua!

Dacă hotărârea este executorie, va adresați unui executor judecătoresc pentru a pune in executare hotărârea, iar el va face demersurile necesare pentru recuperarea sumelor de bani la care a fost obligat.
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Va adresati cu o cerere scrisa catre IPJ si solicitati plata, indicand un cont bancar.

Daca nu se realizeaza de buna voie obligatia atunci puteti apela la un executor judecatoresc care insa va percepe suplimentar onorariu si taxe (banii vor fi recuperati cu precadere tot de la debitoare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala si cheltuielile de judecata Narcisa_ Narcisa_ Impotriva unei amenzi contraventionale se face contestatie, iar pe langa contestatie trebuie achitata si o suma de bani pt taxa judiciara. Daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am rugămintea sa ma ajutati in legătura cu recuperarea ... veronicam veronicam Buna ziua, Am rugămintea sa ma ajutati in legătura cu recuperarea contravalorii unei amenzi primită de la ITM in 2020 in urma unui proces câștigat in ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de judecata dandan2 dandan2 Buna ziua,daca ma puteti ajuta cu un raspuns in privinta platii unor cheltuieli de judecata.In fapt este vorba despre un proces pe care l-am pierdut printr-o ... (vezi toată discuția)