avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cumparare domeniu.ro cu nume interzis de la ROTLD - ICI
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cumparare domeniu.ro cu nume interzis de la ROTLD - ICI

Buna ziua,

In urma cu cateva zile am cumparat un domeniu.ro de la ROTLD - ICI.
Mentionez de la bun inceput ca numele domeniului este unul considerat de unii ca fiind obscen.

Cu toate acestea nu am avut niciun fel de problema in a-l rezerva, mi s-a facut proforma pe el, proforma pe care am achitat-o in aceeasi zi, cash la o casierie BRD, deci domeniul este achizitionat de mine cu tot ce deriva din asta.

A doua zi, in loc sa primesc factura finala cum primeam de obicei dupa achizitionarea unui domeniu, am primit un mail in care mi se spunea ca numele respectiv de domeniu nu poate fi inregistrat conform art.33 din Regulile de inregistrare si mi se cerea sa comunic un cont unde sa mi se returneze banii.

Cum nu asta imi doresc, ci vreau domeniul pe care l-am cumparat deoarece l-am platit si legal ar trebui sa imi apartina, intentionez sa dau in judecata ROTLD - ICI si pentru aceasta am nevoie de cel mai bun avocat in domeniu.
As vrea sa stiu daca a mai trecut cineva printr-o situatie de genul asta si daca DA, as vrea sa stiu daca avut castig de cauza in final.

Tin sa mentionez totodata ca ROTLD - ICI a mai inregistrat de-a lungul timpului si inca inregistreaza o sumedenie de astfel de domenii catre anumite persoane fizice si juridice din tara si din afara tarii si respectivilor au binevoit sa le inregistreze domeniile desi au o conotatie asemanatoare, atat in limba romana cat si in engleza. Problema este ca inregistrarea se face discretionar, in special cand e vorba de persoane juridice sau entitati din afara Romaniei, deoarece se pare ca unii sunt mai alunecosi si nu li se pun niciun fel de piedici.

As vrea de asemenea sa solicit ajutorul unui profesionist in domeniu, eventual unul de pe avocatnet.ro in rezolvarea acestei spete, as vrea cat mai multe informatii cu privire la costuri si implicatii. M-ar interesa o persoana care a mai avut castig de cauza in spete asemanatoare.

Va multumesc anticipat pentru orice fel de informatie ajutatoare.

Alte discuții în legătură

Informatii despre o sc in lichidare Alex Chiciu Alex Chiciu Buna ziua. As dori sa transfer un domeniu de internet al unei firme dar care este inregistrat pe numele altei firme, cea care s-a ocupat de design acum cativa ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)
Transferul unui domeniu ro catre o firma straina ContSters20964 ContSters20964 Buna ziua, Am o intrebare: o firma romaneasca poate transfera un domeniu.ro catre o firma straina care nu are nicio legatura cu Romania? Multumesc (vezi toată discuția)