avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de prestari servicii

buna ziua
O societate de contabilitate a preluat la data de 01.11.2009 fara proces verbal de predare primire semnat de parti sa conduca evidenta contabil in baza unui contract de prestari servicii.
Dupa preluare a refacut intreaga evidenta pentru 2008 .Acesta modificare o specifica si in raportul de gestiune de la bilantul incheiat la 31.12.2008.
In acest caz de evidenta contabila pe perioada 01.01.2008 - 31.10.2008 cine raspunde ? persoana de la care s-a preluat sau societatea care a facut modificarile? ( raspundere in fata legi).
multumesc.
Cel mai recent răspuns: liviu2005 , utilizator 00:17, 12 August 2009
Din cate stiu, societatea raspunde in fata legii iar societatea de contabilitate raspunde conform contractului de prestari servicii.
In raprtul administaorului la bilant declara ca ,, situatiile financiare anuale sunt intocmite in conformitate cu Reglementarile contabile conferme cu directivele europene aprobate de OMF N.1752/2005 si cu Legea contabilitati si prezinta in mod corect si sub toate aspectele semnificative pozitia si rezultatele societatii la 31.12.2008", dar in aceste norme OMFP 1752/17.11.2005 LA P.CT.63 ,, CORECTAREA ERORILOR CONTABILE" corectarea acestor erori aferente perioadelor anterioare poate fi efectuata doar pe seama rezultatului perioadei curente, in baza rezultatului reportat, fara a se reface evidenta contabila (fiecare contabil fiind raspunzator de perioda cupinsa in contract) , dar in acest caz in care s-a refacut evidenta ?
In raportul administratorului la bilant declara ca ,, situatiile financiare anuale sunt intocmite in conformitate cu Reglementarile contabile conforme cu directivele europene aprobate de OMF N.1752/2005 si cu Legea contabilitati si prezinta in mod corect si sub toate aspectele semnificative pozitia si rezultatele societatii la 31.12.2008", dar in aceste norme OMFP 1752/17.11.2005 la P.CT.63 ,, CORECTAREA ERORILOR CONTABILE" corectarea acestor erori aferente perioadelor anterioare poate fi efectuata doar pe seama rezultatului perioadei curente, in baza rezultatului reportat, fara a se reface evidenta contabila (fiecare contabil fiind raspunzator de perioda cupinsa in contract) , dar in acest caz in care s-a refacut evidenta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac ordine in contabilitatea acestui srl? adriana_ramona adriana_ramona Am preluat contabilitatea unei firme de transport marfa. A avut activitate, respectiv tva de plata, impozit pe profit, dar declaratiile 300 si 101 au fost ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva emite facturi cu tva. DinuCristina DinuCristina Buna ziua Va rog respectuos sa ma ajutati in urmatoarea problema extrem de complicata . Ce trebuie facut pentru a indrepta greselile facute la o ... (vezi toată discuția)
Impozit salariu clipa silvia clipa silvia Multumesc mult pentru rabdare si raspuns la intrebari. (vezi toată discuția)