avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lege deplasare animale neinsotite
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lege deplasare animale neinsotite

Buna ziua!Prin ce lege se interzice deplasarea animalelor(cai), neinsotite pe drumuri si terenuri privata? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dorina20015 , utilizator 17:44, 30 Aprilie 2016
Nu exista lege care sa interzica deplasarea animalelor neinsotite
Raspunderea pentru prejudiciile cauzate de animale este prevazuta in art. 1375 Noul Cod Civil,
„Proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa”
.
Sunteti sigur(a)? In ordonanta de urgenta 195 privind circulatia pe drumurile publice cu modificarile aduce de OG 63, art 71 apare asta: (3) Pentru a circula pe drumurile publice pe care accesul le este permis, animalele, vehiculele trase sau impinse cu mana, animalele de povara, de tractiune si de calarie vor avea cate un conducator, iar vehiculele cu tractiune animala vor fi echipate si cu mijloace de iluminare si dispozitive reflectorizant-fluorescente, in conformitate cu prevederile regulamentului.

Oare caii nu sunt incadrati in aceasta categorie? Mi se pare ilogic sa aiba acces pe drumuri, neinsotiti, avand in vedere cat de periculosi pot fi pt copii, sau pt conducatorii auto(mai ales noaptea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot repara masina cand in fata mi-a iesit un cal MihaDrag MihaDrag baiatul meu a avut un accident acesta constand in faptul ca in fata lui a aparut un cal era ora 22.45 calul a iesit dintr-un sant si nu l-a putut evita .cum ... (vezi toată discuția)
Conducere pe drumurile publice motocultor catalinuxxl catalinuxxl Bună seara . Posed un motocultor de 7,5cp plus o remorca confectionata manual .Motocultor ul sau remorca nu sunt inregistrate la primarie , nu au certificat ... (vezi toată discuția)
Accident atelaj hipo dn17c ContSters181165 ContSters181165 In luna decembrie am fost implicat intru-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane.mai exact am lovit din spate o caruta care circula pe ... (vezi toată discuția)