avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Adaos comercial
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Adaos comercial

Buna ziua,

Societate X are ca obiect de activitate cod CAEN 7490 , iar de curand realizeaza si vanzare de masinute electrice pentru copii. Mi s-a transmis ca trebuie declarat adaosul comercial la Fisc, dar in baza carei legi si articol? legea 12/1990 nu este explicita pentru domeniul acesta de activitate de exemplu
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:42, 3 Mai 2016
Conform art. (1) lit. f) Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite republicata, nedeclararea de catre operatorii economici la organele fiscale, inainte de aplicare, a adaosurilor comerciale si a celor de comision, constituie activitati comerciale ilicite si constituie contraventii, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa fie considerate, potrivit legii penale, infractiuni.

Astfel operatorii economici (societati comerciale, intreprinderi individuale etc) au obligatia de a declara marja adaosului comercial practicat, la organul fiscal competent inca din momentul inceperii activitatii de comert.
Continutul notificarii va fi :
In baza prevederilor Legii 12/1990, va informam ca societatea noastra, practica din momentul inceperii activitatii un adaos comercial incadrat in marja de 1% -300% .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaos comercial noc2 noc2 In cazul unei societati care importa si vinde produse , en gros este obligata sa declare adaosul comercial al admin financ ? Se depune vreo declaratie ptr ... (vezi toată discuția)
Declaratie de adaos comercial Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un SRL (nou infiintat) cu obiect de activitate - cod CAEN 4791 - ,,Comert cu amanuntul prin intermediul caselor ... (vezi toată discuția)
Declarare adaos comercial la fisc stelach stelach Buna ziua mai exista obligativitatea declararii adaosului comercial la fisc? La republicarea L12/1990 in 2009, au fost multe discutii pe aceasta tema. Ce ... (vezi toată discuția)