Buna seara,
Este vorba de un bloc caruia i s-a anexat recent un nou corp de bloc,
Noul bloc are in comun cu cel mai vechi : intrarea in parcarea subterana si spatiul de depozitare a gunoiului menajer. Implicit exista si posibilitatea de acces liber, dintr-un bloc in altul.
Ascociatia de proprietari a blocului mai vechi are un contract de administrare cu o firma.
Dupa finalizarea noului corp, firma de administrare pretinde schimbarea contractului pentru preluarea in administrare si a noului bloc.
Este firesc acest lucru atat timp cat locatarii noului bloc nu sunt membri ai asociatiei de proprietari ?
In ce conditii s-ar putea mari asociatia cu noii locatari ? Ce demersuri sunt necesare ?
Locatarii noului corp pot functiona intr-o asociatie separata avand in vedere partile comune ?
Multumesc.
Locatarii noului corp pot deveni membrii proprietari ai asociatiei existente numai in situatia in care acestia solicita incheierea de acord de asociere cu asociatia de proprietari existenta
Noii proprietari nu pot fi obligati sa adere la asociatia de proprietari existenta,avand dreptul legal prevazut de a infiinta asociatie de proprietari noua
Firma de administrare nu poate impune in locul proprietarilor noului corp de imobil de locuit in comun
Firma de administrare poate "pretinde" orice. E treaba ei si nu ea hotaraste.
Dumneavoastra, proprietarii din blocul vechi impreuna cu cei din cel nou, puteti lua hotararea sa fiti in aceeasi asociatie de proprietari.
Presedintele asociatiei dumneavoastra si membrii comitetului dumneavoastra pot discuta cu proprietarii noului bloc, pot convoca adunarea generala si impreuna puteti hotari infiintarea unei noi asociatii care sa cuorinda atat blocul vechi cat si cel nou. Sau nu discutati, nu hotarati aceasta iar noul bloc o sa-si infiinteze propria asociatie separat de a dumneavoastra.
Avantajos pentru toti proprietari este sa fiti impreuna intr-o asociatie mai mare. aveti mai multe avanaje impreuna decat separat.