avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desființare si reînființare asociație de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desființare si reînființare asociație de proprietari noua

Buna ziua,

Fac parte dintr-o asociație de proprietari unde o parte dintre proprietari dorește separarea de asociația mama. Care este procedura ? Care sunt pașii ? Care sunt eventualele costuri ? Cei ce doresc separarea vor acest lucru deoarece celelalte scări sunt frecvent in urma cu plata datoriilor la întreținere si de asemenea pentru o mai buna gestionare administrativă a scării.

Va Multumesc foarte mult pentru răspunsurile dumneavoastră
Cel mai recent răspuns: interval , utilizator 19:34, 9 Noiembrie 2017
Daca lecturati cu atentie Legea 230 din 6 iulie 2007
privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
o sa aflati la milimetru cum se infiinteaza o asociatie de proprietari - fara a desfiinta asociatia mama.
Chestiunea un pic mai complicata este sa puteti sa fiti separati cu toti furnizorii de servicii si utilitati, apoi trebuie sa aveti pe cineva priceput si dornic de muuuulta munca voluntara care sa se apuce de treaba, va mai trebuie un nou administrator si un cenzor care sa va separe debitele si cu vointa va puteti desprinde in cateva luni.
Daca mai doriti, putem sa mai discutam.
Succes!
Si eu sunt in situatia aceasta. Un grup de loctari de pe scara mea doreste infiintarea unei alte asociatii care sa se separe de asociatia mama. Legea 230/2007 actualizata se refera la infiintarea de asociatii de proprietari, dar nu reglementeaza si desprinderea/separarea de asociatia mama. Se prevede ca o asociatie se poate infiinta prin vointa a jumatate plus 1 din locatarii condominiului

O prima intrebare: Cei care nu sunt de acord sunt obligati sa plece cu noua asociatie sau pot ramane in cea veche? Legea zice la Art 25(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari. Noi suntem 9 apartamente pe scara. Deci daca 5 doresc infiintarea si separarea, celelalte 4, vor nu vor, trebuie sa vina dupa noi?

A doua intrebare: Este hotararea adunarii generale a noii asociatii cu adevarat opozabila locatarilor nemembri? Mai clar, in cazul nostru, o hotarare in adunare este luata cu 3 voturi din 5 si ea este valabila si pentru cei 4 nemembri. Facand un calcul 3 locatari impun vointa lor asupra celorlalti 6 (cei doi care nu au fost de acord in adunarea generala plus cei 4 care nu-s membri)
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
interval, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune asociatii de proprietari denissse denissse Intr-un bloc cu 3 scari, doua scari s-au constituit in asociatii de proprietari. Acum inteleg ca si cea de-a treia scara a inceput demersurile dar numai pentru ... (vezi toată discuția)
Divizarea asociatiei de proprietari przybilla przybilla Buna ziua tuturor. Exista in prezent o asociatie de proprietari a unui bloc format din 3 scari. Din fericire toate facturile se platesc deja separat pe ... (vezi toată discuția)
Asociatie nou infiintata Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Locuiesc intr un bloc cu sapte scari pe trei tronsoane. Tronsonul I cuprinde scarile f si g iar toate tevile si racordurile sunt comune pe intreg ... (vezi toată discuția)