avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire in legatura cu diurnele in valuta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire in legatura cu diurnele in valuta

sal.imi puteti spune ce articole reglementeaza acordarea diurnelor ptr deplasare in strainatate?
mentionez ca sunt sofer transport persoane international si noua ni se acorda diurna in euro la fel ca salariul o data pe luna (din cate am inteles ar fi trebuit acordat inaintea fiecarei curse),la o valoare mult mai mica decat prevede legea....
daca se poate ma intereseaza tot ce se poate legat de acest aspect.

va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 12 August 2009
HG nr.518 din 10 iulie 1995 privind unele drepturi şi obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar
uff..m-am incurcat in atatea articole etc...se poaet sa ma ajutati mai explicit in situatia de fata?
35 euro este valoarea diurnei minime pe zi ptr deplasarea in strainatate?

este legal sa ne fie platita diurna in functie de km efectuati? ptr ca la noi este calculata diurna pe cursa in functie de km...
spre ex cursa de roma era de 143 euro,cea de taranto 154 iar cea de sicilia 190 euro (spun ca era ptr ca in luna februarie ni s-a redus valoarea diurnelor cu 10 % pe baza unei hartii care a venit cu fluturasul si spunea ca din cauza ca cursul euro a urcat mt..ceva in genul asta....toti stim ca ar fi cam ilegala aceasta decizie..ce treaba are cursul euro daca noi trebuie sa luam diurna in euro si firma face incasari in euro..)
Diurna difera in functie de tara in va deplasati. 35 Euro este in Germania, Austria, Italia, Portugalia, etc. conform tabeluluui.
In functie de km nu se plateste diurna, ci ........ oare ce?. .... cred ca stiti foarte bine, tariful / km
Adica, diferenta de salariu la negru pe care o acceptati. #-o
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Diurna , prin insasi esenta cuvantului, reprezinta o suma acordata penntru zilele in care sunteti in delegatie.
Aceasta suma este acordata pentru cheltuieli de masa, cazare si eventual alte chheltuieli normale privind intretinerea.

acei bani se acorda in baza ordinului de deplasare.
Nu am auzit ca diurna sa fie platita in functie de Km ... poate in functie de distanta .... cu toate ca mi se pare absurd intrucat legea prevede ca aceasta se plateste diferentiat in functie de statul in care se face deplasarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna legala GAGI GAGI Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situatie : sotul meu lucreaza la o firma de transport persoane international si i s-a spus de catre ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in romania plus detasare ohiki ohiki Buna ziua, O persoana cu contract de munca in Romania unde primeste salariu minim si detasare in strainatate, unde pentru fiecare zi lucrata primeste diurna de ... (vezi toată discuția)
Diurna minima projectix projectix Buna ziua, Care este diurna minima legala in cazul deplasarii in strainatate a unui angajat al unei societati cu raspundere limitata. Din ceea ce rezulta din ... (vezi toată discuția)