avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Abonament parcare
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Abonament parcare

Ma puteti ajuta cu un raspuns. Sunt persoana cu handicap si in anul 2008 am platit o suprafata de 2.34 mp teren abuziv (pe ultimii 5 ani) la abonamentul de parcare unde este construit un garaj (la abonament am avut reducere 100%). Din 2009 m-am adresat primariei sa platesc suprafata abuziva si cu certificatul de handicap. Doamna de la ghiseu nu mi-a luat banii si mi-a zis ca terenul este revendicat. In anii urmatori am patit la fel. M-am trezit in decembrie 2015 cu o somatie de la primarie care imi spunea ca trebuie sa platesc pe ultimii 5 ani atat suprafata abuziva cat si parcarea pentru care normal era sa am scutire o suma de aprox 5000 lei. Primaria nu recunoste ca nu a vrut sa-mi incaseze banii, zic ca nu au cunostinta de teren revendicat si nu imi i-au in considerare nici certificatul de handicap spunandu-mi ca trebuia la inceput de an sa fac cerere de scutire si sa atasez certificatul. Ce pot face acum? Este cuvantul meu impotriva cuvantului lor.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
cami_30hu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:51, 27 Aprilie 2016
Va confruntati cu situatie delicata in cazul in care nu ati depus documentul care sa ateste ca in urma cu 5 ani beneficiati de facilitatea acordarii gratuite loc parcare
Aveti calitatea de proprietar asupra apartamentului unde locuiti ?
Actualmente a fost abrogata facilitatea acordarii gratuite a locurilor de parcare
Initial,incercati sa discutati problema cu seful autoritatii fiscale teritoriale
Succes !
Sunt proprietarul abonamentului de parcare. Problema este ca cei de la primarie mi-au refuzat verbal atat certificatul de handicap cat si suma de bani pentru suprafata abuziva, pe motivul ca nu pot incasa bani pe un teren care inca nu este al lor. Acum imi zic ca trebuia sa depun cerere in scris si sa atasez certificatul. Daca nu am stiut acest fapt si de fiecare data functionarul mi-a zis ca nu am nimic de platit am considerat ca voi primi in scris fie din partea primariei fie de la noul proprietar o notificare in momentul in care se va termina litigiul legat de teren.
cami_30hu a scris:

Sunt proprietarul abonamentului de parcare.



Dv puteti fi maxim titular al unui abonament de parcare
Problema delicata pentru dv este ca dispozitiile se schimba permanent,iar dv la inceput nu ati depus certficatul de incadrare in grad de handicap
Actualmente primariile nu mai acorda facilitati pentru persoanele detinatoare de certificat de handicap,carora le revine obligatia sa achite c/v loc parcare la fel ca orice alt cetatean interesat sa detina loc de parcare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati fiscale persoane handicap ContSters378867 ContSters378867 Buna ziua! ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea situatie. Sunt persoana cu un handicap grav, si doresc sa stiu cum pot beneficia de scutirea platii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o persoana cu handicap, domiciliind in tara, detinatoare ... FLYGIGI FLYGIGI Buna ziua, O persoana cu handicap, domiciliind in tara, detinatoare a unui card de parcare cu handicap, poate parca gratuit pe locurile de parcare marcate cu ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare domeniu public ionelachirvase ionelachirvase Buna ziua. In luna ian.2018 am depus online la primarie cerere pt parcare pe domeniu public, la care am anexat in aceeasi luna certificatul de handicap al ... (vezi toată discuția)