avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Viata in Italia Valabilitate in Italia pt permisul de conducere ...
Discuție deschisă în Viata in Italia

Valabilitate in Italia pt permisul de conducere eliberat in Romania

Cat timp poate conduce un cetatean roman masina in Italia, folosind permisul de conducere obtinut in Romania?
Dar daca este cetatean roman si in acelasi timp rezident in Italia, cat timp poate conduce masina cu permisul de conducere din Romania?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:49, 20 Iulie 2016
Daca permisul este de tip international, iar cetateanul roman nu este rezident, ci doar turist sau in delegatie/ detasare, in Italia, masina poate fi condusa in Italia pana expira permisul de conducere dobandit in Romania, dar numai in perioade limitate de timp care tin de perioada de turism/ delegatie/ detasare de la o firma romaneasca pentru a lucra la o firma italiana.
Daca cetateanul roman este rezident in Italia, permisul de conducere dobandit in Romania trebuie dublat de formularul de permis, model italian cat mai urgent posibil de la data stabilirii rezidentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru obtinerea rezidentei de catre un cetatean israelian nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua! Am si eu o intrebare: este vorba de un cetatean israelian, care are o viza D/AS si in curand ii va expira. Am facut procedurile pt obtinerea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere strain - preschimbare - CatalinF CatalinF Buna, Am dobandit permisul de conducere in Italia in perioada in care locuiam acolo, acum vreau sa il preschimb in unul Romanesc, doar ca de vreo 3 luni ... (vezi toată discuția)
Pot sa detin doua permise de conducere? Dumxx Dumxx Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti ... (vezi toată discuția)