avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Informatii contabil SRL
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Informatii contabil SRL

Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii legate de contabilitatea unei firma Srl-SrlD:

Eu si sotul meu dorim sa ne infiintam o firma Srl sau SrlD (inca nu stim exact).Eu sunt licentiata in economie, dar nu am lucrat in domeniu . Pentru inceput as vrea sa tin eu contabilitatea firmei noastre. Se poate daca sunt licentiata in economie si am facut 2 ani contabilitate primara si financiara? Imi mai trebuie atestate, cursuri suplimentare? Aceasta firma va avea. Este diferenta pentru contabilitatea unui SRL, SRL-D, PFA?

In asteptarea raspunsului dvoastra
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:43, 28 Aprilie 2016
Contabilitatea primara, completarea declaratiilor le puteti face daca aveti cunostinte. Doar pentru intocmirea si semnarea bilantului anual trebuie sa apelati la un contabil autorizat membru ceccar.
Chiar daca isi tine contabilitatea propriei firme? (si nu si altele?)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Difera contabilitatea la un srl fata de cea de la un pfa. Insa e indicat ca, tinand cont de impozitarea din acesti ani pentru pfa, sa incercati sa va deschideti un srl chiar daca cheltuielile cu infiintarea sunt mai mari la srl.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate FloryCr FloryCr Buna seara. Eu vreau sa infiintez un SRL. Daca am terminat Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica pot sa imi tin singura contabilitatea? Pe ... (vezi toată discuția)
Impozitare servicii suport it Andp Andp Buna ziua, Pentru o persoana fizica care realizeaza venituri extrasalariale din activitati independente de suport IT (ex. Freelancer) este suficient a se ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura emateiu emateiu Buna.Sunt economist intr-o firma de un an si ceva...am terminat \"finante-banci\" si master in \"audit si convergenta contabila\"...ce conditii ar trebui sa ... (vezi toată discuția)