avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie de servicii de la o firma inregistrata in ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie de servicii de la o firma inregistrata in Noua Zeelanda

Am primit o factura de la o firma inregistrata in Noua Zeelanda pentru servicii pe cale electronica (domain create). Factura contine, pe langa codul fiscal al firmei din NZ, si un "EU VAT No: EU528001549", dar nici o mentiune referitoare la calculul vreunei taxe. Firma beneficiara, adica noi, suntem firma platitoare de TVA, inregistrata in Reg.Op.Intracom. Cum procedez la inregistrarea acestei facturi, privind TVA-ul (taxare inversa, D390 etc.), si cum, privind impozitul pe venit al nerezidentilor, avand in vedere ca Romania nu are incheiat conventie pt. evitarea dublei impuneri cu NZ (cel putin eu nu am gasit in lista de pe site-ul ANAF!).

Alte discuții în legătură

Consultanta si emitere factura fifi58 fifi58 Firma din Austria presteaza serv de consultanta si managment in Ro Beneficiar firma platitor de tva inreg in Romania .Consultanta are loc pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal tva patrichi patrichi exista un contract intre pers jur din UE inreg in scopuri de TVA si o pers jur romana platitoare de tva- avand ca obiect cautare de clienti pe piata ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa oliviadabuleanu oliviadabuleanu As avea 2 neclaritati in legatura cu taxarea inversa, daca ma puteti ajuta: 1. In cazul in care eu sunt persoana platitoare de TVA in Romania si achizitionez ... (vezi toată discuția)