avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim 2016
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim 2016

Buna ziua
As dori sa stiu care esti minimul pentru salariatii incadrati cu studii superioare si pentru slariatii incadrati fara studii superioare?

Exista doua categorii de minim ?Din ce data se modifica?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 28 Aprilie 2016
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

Astfel de la 01.05.2016, salariul minim brut este de 1250 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar 2016 studii superioare Patricia22 Patricia22 Care este salarul minim pentru cei cu studii superioare? (vezi toată discuția)
Salariu minim vasilizaitev vasilizaitev Buna ziua. Am avut o discutie cu mai multe persoane pe tema ``Salariu minim in Romania`` , va intreb si pe voi, X-ulescu muncitor necalificat are salariu ... (vezi toată discuția)
Salariul de incadrare pentru sofer profesionist marius_iulian marius_iulian buna ziua!as dori sa intreb care este salariul minim de incadrare pentru un sofer profesionist care lucreaza pe extern?poate fi salariul minim pe ... (vezi toată discuția)