avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare judecatoreasca- instanta competenta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare judecatoreasca- instanta competenta

Buna ziua.
Am un var care in anul 2000 a fost condamnat la o pedeapsa cu inchisoare pentru complicitate la furt.A fost eliberat, in fine este o poveste lunga.Totul s-a intamplat la Tribunalul Arges. Si-a scos cazierul si dupa 16 ani codamnarea apare in cazier.Ca sa-si faca reabilitarea trebuie sa se duca la Arges sau poate sa deschida procesul aici in Bucuresti, unde locuieste?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:03, 30 Aprilie 2016
Ca sa sa reabiliteze varul trebuie sa faca cerere daca asta nu se face din oficiu, caz in care se numeste reabilitare judecatoreasca.
Cererea se formuleaza de catre condamnat, competenta este fie instanta care a judecat in prima instanta cauza fie instanta de la domiciliul pe care il are varul acum.
Este posibil sa i se respinga.
Sa aduca varul de pe unde a lucrat hartie de la munca.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2016
Admin, administrator
multumesc frumos asta sa intamplat acum 16 ani si si-a scos cazieru dar vad ca nu sa prescris dupa 16 ani .si vrea sa asi faca rebilitarea ca la locu de munca ai trebuie cazieru .Sa inteleg ca poate sa faca si aici nu trebuie sa se mai duca pana in Arges?El este nascut crescut in Bucuresti si aici are domiciliu
Extras din CPP - Articolul 529
Reabilitarea judecătorească
Competentă să se pronunţe asupra reabilitării judecătoreşti este fie instanţa care a judecat în primă instanţă cauza în care s-a pronunţat condamnarea pentru care se cere reabilitarea, fie instanţa corespunzătoare în a cărei circumscripţie domiciliază condamnatul sau în care a avut ultimul domiciliu, dacă la data introducerii cererii domiciliază în străinătate.


Cititi si articolele urmatoare, va sunt de folos (Articolul 530 - Cererea de reabilitare, etc)
Poate cere judecarea cererii de reabilitare judecătorească la București.
Sunt insa mai multe condiții care trebuie îndeplinite.
Sa facă rost de hotărâri și sa achite cheltuielile judiciare.
Sa dovedească ca a avut loc de munca.
De fel se cam resping cererile de reabilitare dacă nu se abordează cu atenție procesul și nu se are în vedere legea.
Dacă își permite sa angajeze avocat ar fi util dar mai întâi trebuie sa se analizeze șansele concrete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare sergiudan77 sergiudan77 Buna ziua, in 1998 am fost conmnat 3ani si 6 luni pt furt si am fost eliberat in anul 2000 in septembrie. Care ar fi pasii ce trebuie facuti pt a ma reabilita? ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca in cazul unei pedepse de 4 ani cu executare- conditii si procedura mariusceapa mariusceapa am suferit o condamnare definitiva in anul 1991 ,de 4 ani cu executare. As dori sa stiu daca acum pot avea cazierul curat sau trbuie sa mai fac o cerere sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - reabilitare cazier ContSters473400 ContSters473400 Am si eu o intrebare si as dori un raspuns. Eu am avut o condamnare de 4 ani pentru furt calificat in anul 1997 si in anul 2000 m-am eliberat. As vrea sa imi ... (vezi toată discuția)