avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calatorie minor cu cetatenie britanica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calatorie minor cu cetatenie britanica

Buna seara.

Am nevoie de urmatoarele informatii:
Daca o familie-cetateni roamani, ce locuieste in Marea Britanie si copilul lor ce doar s-a nascut pe teritoriul UK si l-au inregistrat ca cetatean britanic- cu pasaport britanic, deci acesta nefiind inregistrat si ca cetatean roman, parintii mai sunt obligati ca la iesirea din tara sa prezinte declaratie legalizata din partea parintelui ce nu il insoteste in calatoria respectiva?

Multumesc mult anticipat.
G.Andre
Cel mai recent răspuns: Apostille UK , utilizator 01:10, 4 Martie 2020
Daca copilul este cetatean roman cu pasaportul romanesc poate calatori spre Romania pentru ca se intorce in tara natala. La fel pentru cei din UK, daca este nascut acolo se poate intoarce fara procura insa daca pleaca va avea nevoie de un Statutory Declaration sau Travel Agreement din partea celuilalt tutore.
Mai multe informatii la www.apostila.co.uk sau [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditia de iesire din tara a copilului minor catalinstanescu catalinstanescu Buna ziua , potrivit Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, astfel cum a fost modificată și ... (vezi toată discuția)
Copil cetatean britanic mariusdoroftei mariusdoroftei Buna ziua ,cine ma poate ajuta cu un sfat ,m-am stabilit in Uk din 2008 am o fetita de 2 ani care poseda pasaport britanic ,problema este ca nu sunt casatorit ... (vezi toată discuția)
Familie de cetatenii diferite, copilul nascut in marea britanie este ce fel de cetatean.... ? Danube Danube Va rog sa-mi sa-mi clarificati si mie urmatoarea situatie: Mama, cetatean roman. Tatal copilului: cetatean englez. Casatoriti legal in Marea ... (vezi toată discuția)