avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Angajata bancii a cumparat casa la licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Angajata bancii a cumparat casa la licitatie

Buna

Dupa o luna de la vanzarea casei am aflat azi ca a fost cumparata de o angajata a bancii care era prezenta intotdeauna la licitatiile anterioare insa chiar la ultima a lipsit iar cumparator este defapt sotul acesteia . Am rugamintea sa-mi spuneti daca este legala procedura . Stiu ca din partea debitorului nu ar fi fost legal sa fie cumparata de rude insa nu stiu daca este la fel si in cazul creditorului . Multumesc
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 12:28, 1 Mai 2016
Nu cred ca angajata s-a prezentat în calitate de creditor, nu cred ca reprezenta banca, chiar dacă ar fi fost, nu ar fi fost nimic în neregula.
S-a făcut publicație de vânzare, nu s-a vândut în secret, oricine poate participa.
Nu poate participa debitorul direct sau prin interpuși, adică nu e vb de rudele debitorului, ci de persoana care cumpără pt debitor.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2016
gi-jane2, moderator
Va multumesc pt raspuns .
Era sigur din partea creditorului pentru ca asa cum ne spunea dansa...trebuie sa fie prezenta pentru ca imobilul sa nu se vanda sub pragul acceptat de banca , anul trecut chiar dansa a reusit sa anuleze doua licitatii pt aceasta casa deoarece ofertele erau prea mici .
Andra24 a scris:

a fost cumparata de o angajata a bancii
..................
Era sigur din partea creditorului

Angajata a cumparat in nume propriu. Nu poate cumpara in numele creditorului decat daca are o imputernicire in acest sens. Doar nu a cumparat in scopul revanzarii catre creditor!
Asa este , a cumparat in nume propriu insa inainte de a cumpara era reprezentanta bancii la fiecare licitatie . Voriam doar sa stiu legislatia dar se pare ca oricine poate cumpara , mai putin persoane din partea debitorului
Chiar daca licitatia este publica angajatii creditorilor si ai firmelor de licitatii ar trebui exclusi de la astfel de licitatii avand in vedere ca pot detine informatii suplimentare fata de ceilalti participanti la licitatie.
Pe acelasi considerente pentru care angajatii unor firme care organizeaza diverse concursuri prin care se ofera premii le este restrictionata participarea.
Debitorul de ce sa nu aiba si el acces sa participe la licitatia propriei locuinte? Pe langa faptul ca este executat silit ii mai este interzis si sa isi recupereze casa! Poate face rost de bani sa isi acopere si creditul restant si casa, chiar daca o plateste de 2 ori!

Alte discuții în legătură

Participanti licitatie executare silita s_f_ s_f_ Daca banca imi executa silit un apartament achizionat in baza unui credit ipotecar, poate fi acest apt. cumparat, in cadrul licitatiei, de vreo ruda de-a mea ... (vezi toată discuția)
Sunt debitor într-un proces de executare silită imobiliară. la prima licitaţie nu s-a prezentat nimeni, la următoarea se poate înscrie şi mama mea? Alex tica Alex tica Bună ziua. Sunt debitor într-un proces de executare silită cu Bcr., pentru un imobil achiziţionat prin credit ipotecar. La prima licitaţie nu s-a ... (vezi toată discuția)
Licitatie cumparare apartament de catre cumnat. yamada yamada Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din ... (vezi toată discuția)