avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită participanti licitatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

participanti licitatie executare silita

Daca banca imi executa silit un apartament achizionat in baza unui credit ipotecar, poate fi acest apt. cumparat, in cadrul licitatiei, de vreo ruda de-a mea (parinti? frati? veri/unchi/matusi?...)

Sau se considera automat "adjudecatar interpus" si vanzarea e nula de drept? (cf. art. 507 C.P.C.: (...) Debitorul nu poate licita nici personal, nici prin alte persoane.)

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 21:12, 30 Septembrie 2010
Buna ziua!
Avand in vedere prevederile legale, intr-o asemenea situatie, consider ca nu poate fi vorba de persoana interpusa in licitatie, astfel incat respectiva ruda poate participa in conditiile legii la cumpararea apartamentului scos la licitatie.
Cu stima!
Va multumesc pentru opinie!
Teoretic nu s poate, practic insa....executorul nu face arborele genealogic, de obicei.

Dar nu vad care este interesul ca tot trebuie sa platiti si diferenta de credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie cumparare apartament de catre cumnat. yamada yamada Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din ... (vezi toată discuția)
Sunt debitor într-un proces de executare silită imobiliară. la prima licitaţie nu s-a prezentat nimeni, la următoarea se poate înscrie şi mama mea? Alex tica Alex tica Bună ziua. Sunt debitor într-un proces de executare silită cu Bcr., pentru un imobil achiziţionat prin credit ipotecar. La prima licitaţie nu s-a ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament vandut de banca de catre ginerele cetatean strain Serdoana Serdoana Buna ziua, Situatia este urmatoarea: familie romana, apartament ipotecat scos la licitatie de societate de recuperari din partea bancii, fata casatorita cu ... (vezi toată discuția)