avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cumparare apartament vandut de banca de catre ginerele ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cumparare apartament vandut de banca de catre ginerele cetatean strain

Buna ziua,
Situatia este urmatoarea: familie romana, apartament ipotecat scos la licitatie de societate de recuperari din partea bancii, fata casatorita cu cetatean strain domiciliat in strainatate, casatoria lor inregistrata in romania; poate ginerele cetatean strain sa se prezinte la licitatie si sa cumpere apartamentul? Fiind totusi ruda ?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:07, 17 Noiembrie 2016
Poate .
Nu. Nu poate. Vânzarea va fi anulată, pentru că ginerele este persoană interesată, în relație de afinitate cu debitorul. Și, dacă nu au regim ul matrimonial schimbat, bunul va fi și al fiicei dvs, rudă de gradul 1.
Care este temeiul legal al afirmației Dvs. , distinse coleg Ilie1111 ?
E o problema si cu terenul de sub casa, ca nu il poate cumpara.
Acuma, ce interes ar avea ginere sa cumpere un ap in Romania ? daca e doar interesul dvs , inseamna ca participati la licitatie prin interpus, ceea ce e interzis.
Mai bine il convingeti sa va dea suma ce o datorati si va intelegeti cu creditorul.
pentru cine e curios în legătură cu temeiul de drept
CODUL DE PROCEDURĂ CIVILĂ
Art. 843. - (1) Poate participa la licitaţie, în calitate de licitator, orice persoană care are capacitate deplină de exerciţiu, precum şi capacitatea să dobândească bunul ce se vinde.
(2) Debitorul nu poate licita nici personal, nici prin persoane interpuse.
(3) Solvabilitatea, capacitatea şi interpunerea sunt lăsate la aprecierea sumară şi imediată a executorului judecătoresc, care poate refuza, făcând menţiune despre aceasta în procesul-verbal de licitaţie.
(4) Mandatarul va trebui să prezinte o procură specială autentică, care se va păstra la dosarul executării.
(5) Creditorii urmăritori sau intervenienţi nu pot să adjudece bunurile oferite spre vânzare la o valoare mai mică de 75% din preţul de pornire a primei licitaţii.



Alte discuții în legătură

Este legal ca in scopul recuperarii unei datorii catre o banca executorul sa scoata la licitatie un imobil ipotecat in favoarea altei banci fara sa se ceara acordul acesteia? husseincudop husseincudop In 2008 am cumparat un apartament cu 4 camere cu credit ipotecar .Pentru a avea cei 25%pentru avans si de asemenea banii necesari ptr cheltuieli notariale si ... (vezi toată discuția)
Notiunea de "afin" OvidiuRosca OvidiuRosca Va rog sa-mi spuneti care este sensul juridic al termenului \"afin\". Ma intereseaza in primul rand sa stiu daca nasul de casatorie este afin cu finul sau, in ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie danaenache danaenache daca sunt afin de gradul III cu o persoana , ma pot casatori cu ea? multumesc. (vezi toată discuția)