Mda, multumesc frumos pentru raspunsuri. Intrebarea mea era cu totul alta. Oricine poate sa`isi dea cu parerea, dar nimeni nu poate spune ceva concret. Raspunsul l+am gasit singura, cautand prin legi, decrete si alte documente.Am sa+l impartasesc si cu voi, dragi colaboratori, in speranta ca voi ajuta si alte persoane care cauta aceleasi raspunsuri.
Facand referire la articolul 40, alineatul1, litera a) impozitul se aplica persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România. Ce inseamna persona fizica rezidenta in Romania? Aici gasim raspunsul:
În ce priveşte persoana fizică rezidentă, art. 7 alin. (1) pct. 23 Codul fiscal enunţă condiţiile care trebuiesc să le îndeplinească – necumulativ – o persoană fizică pentru a fi considerată rezident:
• are domiciliul în România;
• centrul intereselor vitale ale persoanei este amplasat în România;
• este prezentă în România pentru o perioadă sau mai multe perioade ce depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat;
• este cetăţean român care lucrează în străinătate, ca funcţionar sau angajat al României într-un stat străin.
Deci, cu alte cuvinte, toti cei care avem bultine de Romania suntem vizati sa platim impozit.
Dar vestea buna este urmatoarea: Romania a semnat un decret pentru evitarea dublei impuneri cu alte state ale lumii. Aceasta inseamna ca, daca ne aflam intr+o tara care are incheiat acest acord cu Romania, nu trebuie sa mai platim impozit si in Romania.
Aici gasiti, dragi prieteni, lista tarilor cu care Romania are incheiat acest acord:
[ link extern ]
Succes tuturor si o seara placuta!