avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in ce cazuri se poate ataca redeschide o mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in ce cazuri se poate ataca redeschide o mostenire unde este o hotarare judecatoreasca definitiva

Avem o hotarare judecatoreasca definitiva de circa 6 ani .privind o mostenire de la parinti pentru mai multi frati ce au atacat un testament lasat de tatal lor unui dintre frati .Instanta a respins anularea testamentului si a dat castig de cauza fratelui care detinea testamentul urmand dupa desemnarea de instanta a tehnicianului sa se faca departajarea mosteniri testamentare .Nu s-a mai facut acesta departajare intrucat partile printr-o intelegere scrisa convenita de toti frati s-au adresat justitiei ce a admis cererea si a dat o hotarare ce a ramas definitiva .Dupa circa 2 ani a decedat si al doilea parinte ce la fel a lasat o mostenire prin testament .Intre cele doua testamente sunt mari neconcordante privind testarea cu toate acestea notarul a pus in aplicare certificatul de mostenitor la unii dintre frat .Sa ivit problema intre frati ca uni au terenuri f bune si unul numai rape terenuri degradate .si nu se respecta cererea de invoiala admisa de justitie .
IN CECAZURI SE POATE REDESCHIDE DOSARUL PRIVIND Mostenirea
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:05, 3 Mai 2016
Nu e speta de rezolvat pe forum.Trebuiesc studiate actele.Un act semnat la notar are sanse 1% de a fi anulat in instanta.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2016
avvalentina, utilizator
In principiu,certificatul de mostenitor poate fi anulat prin actiune in instanta dar, trebuie vazute actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune suspendata,mostenitor rezervatar decedat dupa suspendare ContSters365386 ContSters365386 In urma decesului mamei,fiica \"R\"a solicitat suspendarea succesiunii,in calitate de mostenitor rezervatar,deoarece mama ei lasase toate bunurile ,prin ... (vezi toată discuția)
Mostenire eusebia eusebia Buna ziua Sa va explic problema mea:amandoi parintii au murit de cativa ani si au lasat 2 mostenitori(eu si sora mea).Mama detinea un teren mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)