avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi de autor in fotografia comerciala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi de autor in fotografia comerciala

Buna ziua! Sunt fotograf si realizez personal imagini cu diferite obiective turistice din orasul meu (doar exterior), pe care mai apoi le folosesc pentru crearea obiectelor de suveniruri (carti postale, magneti, cani, calendare etc), ce sunt mai apoi vandute in librarii si centre comerciale. Bineinteles, detin o firma care are contract cu fiecare din aceste comapanii.

Intrebarea mea este: Daca eu detin drepturile de autor ale acestor imagini, am si dreptul de a le comercializa, mai ales in acest caz, ca si suveniruri?

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: alexpascariu , utilizator 20:15, 3 Mai 2016
Le puteti comercializa daca,aveti trecut in obiectul de activitate al firmei si comercializrea.
Am acest domeniu trecut. Insa este posibil sa mi se ceara sa platesc o taxa pentru stat, in contul ministerului cultelor? Mentionez ca eu sunt si cel care realizeaza imaginile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor imagini, fotografii eyeinthesky eyeinthesky Buna ziua, Plimbandu-ma zilele trecute pe la targul de Craciun din centru orasului, am gasit la vazare un magnet de frigider cu o fotografie realizata de ... (vezi toată discuția)
Documentatie fonduri pentru o firma de turism popescu georgeta popescu georgeta Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cum sa procedez daca vreau sa obtin ceva fonduri europene pentru a putea continua dezvoltarea unei afaceri de familie ... (vezi toată discuția)
Site pentru adulti legal? georgeandru georgeandru www.picioare.110mb.com Sunt interesat sa aflu daca acest tip de site este legal dpdv al legilor romanesti. Din cate observ el nu contine nuditate, dar este ... (vezi toată discuția)