avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa unchi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa unchi

Unchiul meu a decedat fara alti mostenitori in afara de mine si sotia supravietuitoare. Sotia supravietuitoare a decedat si ea fara a face succesiunea dupa unchiul meu. Acum, eu mostenesc 1/4 din proprietate si mostenitorii sotiei supravietuitoare restul. Trebuiesc facute practic 2 succesiuni, dupa unchi si apoi dupa sotie. Credeti ca e normal ca la prima succesiune eu sa platesc toata taxa de succesiune (pt. 1/2 din proprietate) desi eu mostenesc doar 1/4 ? Asa ar dori mostenitorii sotiei unchiului. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alamarro , utilizator 16:47, 3 Mai 2016
Normal este sa platiti proportional cu ceea ce mosteniti.Mergeti la un notar ptr.dezbaterea succesiunii si stabilirea taxelor de succesiune.
Multumesc, asa mi se pare si mie normal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, ... mateidonea mateidonea Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, sper sa ma ajutati. Unchiul meu (fratele mamei) a decedat recent si a carui sotie a decedat cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune defunct fara copii angelica82 angelica82 Buna ziua, Unchiul meu a decedat in 22 aprilie 2016.Nu au copii si matusa mea a inceput actele de succesiune. Din partea unchiului decedat sunt 7 frati ... (vezi toată discuția)
Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)